- Et stort steg for interaktiv underholdning

«L.A. Noire» plukket ut til Robert De Niros filmfestival.

29. mars 2011 16:22

Det svært etterlengtede detektiv-spillet «L.A. Noire» har blitt valgt ut til det offisielle programmet til Robert De Niros filmfestival, Tribeca Film Festival 2011. Det melder Rockstar Games i en pressemelding. Dette er første gangen den respekterte filmfestivalen har hatt et videospill på programmet.

- Vi er veldig glade for at «L.A. Noire» får en slik anerkjennelse av Tribeca Film Festival. Det er en stor ære, og nok et steg frem for interaktiv underholdning, sier Rockstar Games-grunnleggeren Sam Houser i pressemeldingen.

I sammenheng med festivalen vil spillet være en del av Tribeca Talks, hvor en interaktiv demonstrasjon av spillet vil bli gjenstand for debatt. I debatten vil det snakket om sammenhenger mellom interaktiv underholdning og film.  

Tribeca-sjefen Goeff Gilmore vil være ordstyrer, og forteller gjerne hvorfor «L.A. Noire» nå blir en del av filmfestivalen.

- Det Rockstar og Team Bondi har oppnådd med «L.A. Noire», er ikke mindre enn banebrytende. Det er en ny verden innen historiefortelling, som er én del film og én del gaming. Det er en helt ny verden når det kommer til uttrykk, interaktivitet og innlevelse. Vi balanserer nå på kanten av en ny grense, sier Gilmore i pressemeldingen.

I «L.A. Noire» skal du som detektiv etterforske mord i 1940-tallets Los Angeles. Spillet er blant annet inspirert av de såkalte Black Dahlia-mordene, som skjedde i 1947.

Disse drapene inspirerte til boken «The Black Dahlia», som i 2006 ble filmatisert av den respekterte filmregissøren Brian De Palma.

Tribeca Film Festival ble først startet som en hyllest til Tribeca-området, som ble hardt rammet av terrorangrepet på Manhattan 11. september. Festivalen ble grunnlagt av Robert De Niro, Jane Rosenthal og Craig Hatkoff i 2002. Årets festival foregår mellom 20. april og 1. mai.

«L.A. Noire» utvikles til Xbox 360 og PlayStation 3 og slippes 20. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3