Et nytt «Paper Mario» skal være under utvikling

Ryktene går om et papireventyr også på Wii U.

24. januar 2016 00:27

(PressFire.no): Et nytt spill i «Paper Mario»-serien skal være under utvikling, og vil bli vist frem i år, ifølge ryktebørsen på det store internett. Spillet skal være på vei til Wii U.

Det er Twitter-brukeren @Emi1yRogers som påstår at hun har mottatt sikre bevis fra fem forskjellige kanter om at spillet er på vei.

Rogers er kjent for å ha gode kontakter hos Nintendo, og er ansett som svært pålitelig når det kommer til rykter fra den kanten. Hun skrev også «A Dolphin’s Tale: The Story of GameCube» for et par år siden, en svært detaljrik artikkel om starten på Nintendos fjerde hjemmekonsoll, som kan leses her.

Rogers, sammen med et par andre fra nettforumet NeoGAF, mener å ha mye bevis på at spillet er under utvikling av Intelligent Systems, som har tatt seg av alle de foregående spillene (med noe hjelp fra Vanpool på det siste).

Spillet skal visstnok være såpass ferdig at det allerede er i testfasen, og er i ferd med å lokaliseres til andre regioner. Annonseringen skal skje i løpet av året, og det er i så fall gode sjanser for at spillet også kommer i 2016.

Men blir det bra?

Et nytt «Paper Mario» er ikke akkurat vanskelig å forestille seg på Wii U, den eneste konsollen som ikke har fått et RPG-spill i «Mario»-serien siden selveste Nintendo Entertainment System på åtti-/nitti-tallet.

Alle ønsker seg et nytt spill i samme gate som «The Thousand-Year Door», et spill av mange sett på som et av de beste på GameCube, men hva er egentlig sjansen for at vi får se et slikt spill?

Oppfølgeren, «Super Paper Mario», var ganske annerledes – fokuset var minst like mye på plattformelementer og manipulering av 2D/3D-mekanikkene i spillet. Fortsatt et ok spill, men et steg ned.

Så kom kniven i såret for mange, et intervju der det kom fram at Mario-pappa Shigeru Miyamoto ikke likte at det var så mye fokus på historie og «tradisjonell» RPG-moro.

Resultatet av denne omvendingen var «Paper Mario Sticker Star», et spill som igjen prøvde noe helt nytt, men som led av det. Vi ga det terningkast tre og konkluderte med at forandring ikke alltid fryder. Mange føler at serien egentlig aldri har kommet seg tilbake på rett spor siden kubbespillet i 2004.

Om spillet faktisk skal komme til Wii U er det sannsynligvis ikke lenge til – Nintendos neste konsoll, NX, skal avsløres i løpet av året (kanskje allerede i mars), og utgivelsen er ventet mot slutten av året.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3