Et nytt «Assassin’s Creed»-eventyr til sjøs

Se den første traileren fra «Rogue».

6. august 2014 11:03

(PressFire.no): I likhet med flere kommende Ubisoft-spill dukket det først opp en mystisk liten «lekkasje», før det like etter ble sluppet løs en langt mer grundig og offisiell info-pakke.

«Assassin’s Creed Rogue» slippes 11. november til både Xbox 360 og PlayStation 3.

Spillet utvikles primært av Ubisofts Sofia-avdeling i Bulgaria, men i tradisjonell stil har flere Ubisoft-studio bidratt.

Blodig krig som bakteppe

Handlingen er lagt til midten av det 18. århundre, fokusert rundt «sjuårskrigen» (1756-1763) – en konflikt som involverte de fleste av datidenes stormakter. Krigen foregikk både i Europa, Nord- og Sentral-Amerika, India og kysten av Vest-Afrika, i tillegg til områdene rundt Filipinene.

Ubisoft frister i en pressemelding at «Rogue» vil ta deg med ut på tur til nye områder sammenlignet med tidligere «Assassin’s Creed»-eventyr. Nye steder i Nord-Amerika, for eksempel, inkludert nord i Atlanterhavet og et nytt besøk til New York.  

Hovedpersonen er en Templar kalt Shay Patrick Cormac. Han blir offer for et svik som gjør han til en hevntørst Assassin, sier Ubisoft.

Også noe for landkrabbene

Sjøslagene og navigeringen på det åpne hav videreføres. «Assassin’s Creed III», men særlig fjorårets «Assassin’s Creed IV: The Black Flag», var fokusert rundt dette. Til «Rogue» lover utviklerne helt nye våpen – både på land og til vanns – og et nytt skip kalt Morrigan.

Vi vet det er mange «Assassin’s Creed»-fans med en Xbox 360 eller PlayStation 3 som har lyst på et nytt «Assassin’s Creed»-spill i år, sier Martin Capel, spillregissøren.

– «Assassin’s Creed Rogue» kompletterer den nord-amerikanske sagaen som startet med «Assassin’s Creed III» og «Assassin’s Creed IV: Black Flag», sier han.

Som de fleste vel har fått med seg nå, gir Ubisoft ut to nye spill i denne serien i høst. «Rogue» myntet på forrige generasjon konsoller, og «Unity» til de nye (pluss pc). Sistnevnte er forbeholdt landkrabbene som vil oppleve den franske revolusjonen.

Ubisoft Montreal har hovedansvaret for «Assassin’s Creed Unity», et spill de hevder har vært i utvikling i mer enn tre år – og for alvor markerer starten på en ny (konsoll)generasjon spilling i denne serien.

Se den første offisielle traileren fra «Assassin’s Creed Rogue» i videovinduet i denne saken.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3