Et av tidenes mest undervurderte rollespill og spinnvill «GTA»-utfordrer

Her er våre spilltips for helga.

25. januar 2013 15:24

(PressFire.no): Man kan jo ikke bare tvinne tommeltotter og vente på at avisoppslagene melder mildere tider, da står man i fare for å råtne på rot.

Så hvorfor ikke skru på en valgfri spillmaskin, helle seg en lettbrus og utforske noen av spillredaksjonens helgetips?

Denne uka er det godt spenn i forslagene våre, fra en uhyre lettbeint utfordrer av «Grand Theft Auto»-dominansen til fengslende tårnforsvar via en svært oversett rollespillperle. Dessuten starter «SimCity»-betaen, som vi delte ut nøkler til sist uke.

Saints Row: The Third

Plattform: Pc, Xbox 360 og PlayStation 3.

Dette var et av 2011s aller beste, spesielt om du liker sandkassespill og tanken på et mye mer løssluppent og morsomt univers sammenlignet med «Grand Theft Auto IV».

Den siste uka har vært turbulent for alle THQ sine spillstudioer. Volition, som lager «Saints Row», har nå fått seg en ny eier gjennom auksjonen av alle THQ-eiendeler.

Nå kliner PlayStation Store til og serverer «Saints Row: The Third» digitalt, til en pen pris. For litt over en hundrelapp kan du laste ned og kose deg med et treffsikkert, uhøytidelig og utrolig morsomt sandkassespill.

Spillet koster akkurat nå 107 kroner fra PlayStation Store.  Akkurat nå er det klart billigst av alle plattformene «Saints Row: The Third» er tilgjengelig til.

Se trailer fra «Saints Row: The Third».

Defense Grid: Containment

Plattform: Pc.

Dette er uten tvil et av de aller beste tårnforsvarspillene du kan sette klørne i. Denne uka kom en fersk utvidelse, kalt «Containment», som byr på nye våpen og plenty brett.

Utviklerne bak var i fjor ute på Kickstarter - tidsriktig og moderne - og ba pent om å få penger til å utvikle noe nytt med fansen som investorer. De hadde en ambisiøs plan om å få finansiering til å lage en fullblods oppfølger, med en ny spillmotor under panseret – men nådde ikke det målet.

271 726 dollar, en fjerdedel av det de trengte for å lage «Defense Grid 2», var likevel nok til at Hidden Path fikk finansiert «Containment». Denne pakka består av åtte nye kart, en ny historie og to nye hovedpersoner – og 32 nye challenge-moduser.

«Defense Grid: Awakening», som hovedspillet du må ha heter, er tilgjengelig også på Xbox 360. Denne nye utvidelsen finnes foreløpig kun til pc, og koster 5 euro på Steam. Hvis du er en konsollifisert spiller, er det greit å vite at dette ypperlige strategispillet støtter Valves Big Picture Mode.

Se trailer fra «Containment»-utvidelsen.

Neverwinter Nights 2

Plattform: Windows.

Ryktet til Obsidian Entertainment er ikke akkurat beint. Man kaller dem med rette eksperter på rollespill, men mange av utgivelsene deres har vært preget av spillfeil og litt vaklende produksjon. Det gjaldt også «Neverwinter Nights 2» da det kom for sju år siden.

Med tiden har både skaperne og fans gnikket en diamant ut av kullklumpen, og eksponert et fantastisk eventyr. Mye på grunn av det glimrende D&D 3,5 Edition-regelsettet, som godt  kan være det dypeste og mest velbalanserte figurverktøyet i et dataspill.

Men la oss ikke glemme den skarpe pennen opplevelsen er skrevet med. Dette er nok det nærmeste man kom en god oppfølger til «Baldur’s Gate 2»

Retrosjappa GOG har nettopp stappet en samlepakke med hovedspillet og de tre gode utvidelsene, som er dine for rundt 80 kroner, i de digitale hyllene sine. Med litt brukerutvidelser og snop, er dette en ordentlig gavepakke. Og muligens et av tidenes mest undervurderte rollespill.

Se trailer fra «Neverwinter Nights 2».

«SimCity»-beta

I forrige uke kunne vi, sammen med utgiveren EA, dele ut 700 nøkler til den forestående betaversjonen av etterlengtede «SimCity».

Klokka seks i kveld starter prøvespillingen for Windows-spillere. Det blir en av de første gangene EA åpner for offentlig tilgang til det ambisiøse bybyggerspillet.

Vi prøvde «SimCity» på Gamescom i august i fjor, og vår utsendte byplanlegger Erik Fossum var svært begeistret over det han fikk prøve.

Se vårt videointervju med «SimCity»-produsenten.

TEKST: Jarle Hrafn Grindhaug, Kjetil Svensen og Lasse Lervik.

Hva skal du spille i helga? Del gjerne anbefalinger og favorittene dine i kommentarfeltet under:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3