Et av fjorårets beste rollespill kommer til PS4 og Xbox One

«Divinty: Original Sin» får et ansiktsløft.

15. mai 2015 15:05

(PressFire.no): Utviklerne bak «Divinity: Original Sin» er i full sving med å gjøre dette kritikerroste rollespillet klart for PlayStation 4 og Xbox One.

Denne jobben er såpass omfattende at de også inkluderer pc-publikummet sitt – og tilbyr oppgraderingen som et frittstående spill, gratis om du allerede har investert i «Divinity».

«Divinity» går tilbake
til RPG-røttene.
– 

Telefonene begynte å ringe

– Samtidig som vi slapp «Original Sin», begynte vi å få telefoner med spørsmål om en konsollversjon, forklarer Swen Vincke, sjefen for Larian-utviklerstudioet, til Eurogamer.

Vi er skikkelig nervøse for konsollversjonen. Vi håper det finnes et publikum til det!

Vincke forteller at planen hele veien har vært å lage en konsollversjon, allerede fra de tidligste møtene i 2011 der de prøvde å finne en utgiver til «Divinity».

Dette prosjektet er finansiert gjennom Kickstarter-kronerulling, drevet av fansen helt til nesten en millioner dollar var samlet inn.

For det var nemlig ikke mange spillutgivere som innledningsvis hadde troa på at markedet var klart for et rollespil av den gamle sorten. Dét ble kraftig motbevist etter lanseringen i fjor sommer. Og nå har stemninga snudd for «Divinity» på PlayStation og Xbox.

Dette skjer i en periode der rollespillene har opplevd en skikkelig oppblomstring.

Ikke det at de noen gang har forsvunnet eller mistet RPG-fanskaren, men i løpet av et halvt år har blant andre «Dragon Age» og lanseringsaktuelle «The Witcher 3» dominert salgslistene.

Utviklerne lover å stramme
opp historien.
Utviklerne lover å stramme
opp historien.
– 

Bedre historie, nye oppdrag og flere områder

«Enhanced Edition» blir undertittelen, og bærer preg av at utviklerne i Larian sikter høyere enn å komme på markedet med en bitteliten ansiktsløfting – som er tilfellet med mange andre slike nyutgivelser.

Larian har cirka 40 utviklere på jobben, og disse har holdt på med «Enhanched Edition» i ett år allerede.

Det er omtrent en million «Divinity»-spillere fordelt på pc og Mac, der spillet kom ut først i fjor sommer. Disse får tilbud om «Enhanced Edition» når lanseringen skjer sent i år. Da i form av et eget, nytt spill.

Det går ikke an å ta med seg lagringen over til «Enhanced Edition», hvis du allerede har spilt i timevis – men til gjengjeld får du det nye «Divinity»-spillet helt gratis.

Eurogamer skriver at konsollversjonene, ikke overraskende, får et nytt eller modifisert brukergrensesnitt. I tillegg får PS4- og Xbox One-versjonene en samarbeidsmodus med delt skjerm.

De fleste visuelle aspektene ved «Divinity» blir gjort på lagd på nytt, hevder utviklerne.

I tillegg kan kameraet panorere i 360 grader. Historien justeres også. Midtpartiet, av noen kritisert for å være i slappeste laget, strammes opp litt. Sluttsekvensen av historien «er gitt seriøs oppmerksomhet», ifølge Eurogamer, og det blir lagt til nye områder pluss flere oppdrag.

«Dragon Age»-produsenten lot seg imponere

«Dette er et omfattende rollespill som utmerker seg på flere punkter. Men det handler egentlig ikke om innlevelse eller uendelig digre ødemarker, slik som Bethesda tilnærmer seg sjangeren. 

Det er nærmere de gode gamle klassikerne fra Interplay og Black Isle. Skikkelig komplekse spillsystemer som virker overfladiske, før du begynner å grave og skjønner hvor kreativt du faktisk får utfolde deg.», skrev vi i vår terningkast seks-anmeldelse.

«Divinity: Original Sin» imponerte også konkurrentene i Bioware.

Vi pratet med «Dragon Age: Inquisition»-produsent Cameron Lee på GamesCom-messa i fjor høst. Det var like før han selv skulle slippe løs sitt eget rollespill, men Lee innrømmet at han i innspurten hadde fått tid til å spille litt «Divinity» og likte det han opplevde der.

PS4- og Xbox One-versjonene av «Divinity: Original Sin» kommer seinere i år. Ingen dato er så langt bekreftet. «Enhanched Edition» blir gratis å laste ned, hvis du allerede eier spillet på pc eller Mac.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3