Er spilleren tryggest hos Sony?

- PS4 forstår meg best som spiller og forbruker.Les kommentar.

11. juni 2013 11:50

LOS ANGELES (PressFire.no): Etter at Microsoft gikk på en aldri så liten PR-smell under avdukingen av Xbox One for noen uker siden, lå alt til rette for at Sonys pressekonferanse i anledning E3-spillmessen kunne ha sendt erkekonkurrenten ned for telling.

Og selvfølgelig kom stikkene.

Ikke bare blir PlayStation 4 hele 20 prosent billigere enn Xbox One, men Sony har fått med seg den nådeløse kritikken Microsoft har fått når det kommer til bruktspill og kravet om nettoppkobling for å spille.

«PS4 vil støtte bruktspill, og vil ikke kreve nettoppkobling», kom det til stor jubel fra publikum i salen.

Tradisjonelle Sony

Dermed vil spillkjøpet ditt på PS4 være fundamentalt forskjellig fra Xbox One. Mens Sony fremdeles velger å anse lagringsmediet til spillet som selve produktet du har kjøpt, må du på Xbox One betale en slags «lisens» som knyttes til Xbox-kontoen din.

Sony holder seg til det tradisjonelle eierskapet, og frir således til noe vi bedre forstår omfanget av.

I tusenvis av nerdehjem kom kaldsvetten når Microsoft malte et bilde av at spillsamlingen i fremtiden ville bli av den mindre romantiske sorten. For undertegnede er det ikke viktigst at plata i hylla tar seg ut – men at det er mulig å dele spill med venner og kjente.

Bare det siste halvåret har min samboer hentet sine egne achievements i både «Tomb Raider» og «Bioshock Infinite» - med mitt spill, fra plate. Jeg tviler på at hun hadde dratt kredittkortet for et nytt spill bare for å sikre noen gamerscore-poeng.

Ny versus gammel tankegang?

Tiden vil vise om Microsoft med Xbox One når et progressivt paradigmeskifte innen spillsalg og at Sony støver ned i gårsdagens tankegang. Den digitale spillbutikken på pc og Mac, Steam, fungerer allerede i stor grad på samme måte som Xbox One.

Men igjen - hvordan ville vi reagert om vi ikke lenger kunne låne bort CD-ene, DVD-ene eller Blu-Ray-ene du har kjøpt?

Konsollkrig har vi hatt før, men denne gangen velger man ikke bare et favorittmerke for å pryde stereobenken – man velger også en filosofisk retning innen forbrukerrettigheter.

For spillentusiastene vil det uansett til slutt handle om hvilke av konsollene som trykker på de riktige knappene – og hvem som ivaretar interessene dine på best måte.

Selv om begge leirene skilter med kvalitetsspill i stallen har Sony plukket opp ballen Microsoft pustet luft inn, men nå virker helt uinteressert i.

Premiehestene som tidligere har viet sin tid og entusiasme til Xbox 360, står nå på scenen hos Sony og lovpriser i intervjuer deres tilrettelegging for mindre og uavhengige utviklere.

Som spiller sitter jeg igjen med følelsen av at Sony med PS4 forstår meg bedre som spiller og forbruker – for det er spillene som er viktigst i en spillkonsoll, noe Sony virker ganske komfortable med.

Da får det heller være at de hadde en langdryg og noe kjedelig pressekonferanse, hvor flere av PS4-demonstrasjonene hadde tekniske problemer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3