Er gratisversjonen av «TrackMania: Nations» i fare?

Microsoft legger ned firma som reklamefinansierer spill.

10. desember 2010 09:40

I 2006 kjøpte Microsoft firmaet Massive Inc, et selskap som leverer løsninger for reklame i spill, en ordning som har holdt liv i flere populære nettspill.

Microsoft har nå besluttet å legge ned selskapets nåværende satsing for å kun fokusere på egne spill ment for Xbox 360, noe som rammer flere PC-spill.

- Dette betyr at Microsoft vil nedskalere Massives annonseringstjeneste for tredjepartsspill og legge ned Massive-navnet ved årets slutt, sier community manager Rik van der Kooi til Gamesindustry.biz.

-  Xbox Live vil nå bli Microsofts eneste plattform for annonser i spill, legger han til.

Det populære bilspillet «Trackmania: Nations» er et av spillene som blir hardt rammet. Den franske utvikleren Nadeo, som nå eies av Ubisoft, har kunnet tilby en gratismodell av spillet som nå blir kraftig nedskalert som følge av dette.

I en forumpost har Nadeo-sjefen utbrodert effekten dette har for gratismodellen.

- Spillere med gratiskonto vil nå kun ha tilgang til freezone-servere som hostes av Nadeo. For å få tilgang til andre servere må de bruke funksjonen for favorittservere. Målet med dette er å få spillerne inn på et område som oppmuntrer dem til å kjøpe spillet «TrackMania United Forever», samtidig som det bevarer kapasiteten for de mest entusiastiske spillerne som kan få tilgang til alle serveren.

Dette betyr nå at gratisspillerne bare får begrenset tilgang til servere som ikke drives av Nadeo selv. Spillerne får bare tilgang til tre servere i favorittlisten sin.

Ifølge forumposten er det en tredjedel av spillerne som i dag betaler for spillet.

Han påpeker også at beskjeden om at Microsoft trekker ut pluggen kom veldig seint, og at de nå prøver å finne løsninger raskt. En norsk turnering i spillet har blant annet blitt avlyst som følge av endringene.

Ubisoft annonserte i oktober 2009 at de hadde kjøpte «TrackMania»-studioet etter at de annonserte «TrackMania 2» måneden før. Det er ennå uvisst om andre gratisspill vil påvirket av nedleggelsen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3