Er du som gjedda i sivet?

Dette snikespillet vil gi deg nærmest full frihet.

11. mai 2012 10:57

(PressFire.no):  Det finnes mange hyllede spill som går ut på å luske i skyggene heller enn å frese rundt i fritt leide. «Metal Gear Solid»-, «Hitman»- og «Thief»-seriene, for eksempel.

Sjangeren har likevel visnet noe med årene, i tråd med at markedet utvikler seg. Det vil Arkane Studios endre på med «Dishonored», som du ser en trailer av nederst.

Snikespillet kommer til Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 den 12. oktober, og lover en tung ballast av personlig frihet i et steampunk-inspirert univers.

Det ambisiøse prosjektet ledes av Harvey Smith, som er en av hjernene bak det legendariske skytespillet «Deus Ex». Som forresten kan være på vei til PlayStation 3.

Gjør som du vil

 

I oktober ankommer historien om Corvo, den forhenværende livvakten for keiserinnen av et fiksjonelt steampunk-univers. Hun blir drept i et attentat, og livvakta klandres for å ikke ha gjort jobben sin.

Regenten som tar over styringa etter dronninga dømmer ham til døden, og Corvo må bruke en salig blanding av magi, kruttlåsvåpen og sverd for å kjempe rettferdighetens kamp.

Frihet er spillets største bærebjelke, og utviklerne kaller det en simulasjon, fordi verdenen skildres og eksisterer uten spillerens påvirkning.

Om regentens vakter oppdager deg, kan du for eksempel gjøre deg om til ei rotte og stikke av med en forbipasserende gnagerflokk - uten å etterlate spor.

«BioShock»

Kan minne om 

«Dishonored» utgis av Bethesda Softworks, som blant annet slapp «The Elder Scrolls V: Skyrim» I fjor. De kjøpte utvikleren Arkane Studios i 2010.

Franskmennene i Arkane, som altså står for utviklingen, er mest kjent for actionrollespillet «Dark Messiah of Might & Magic» og det mer tradisjonelle rollespillet «Arx Fatalis».

Begge de nevnte spillene har fått kultstatus, men solgte aldri særlig godt. Arkane er utvilsomt tørste på sitt kommersielle gjennombrudd.

«Dishonored» har ofte blitt sammenlignet med prisvinnende «BioShock», og sjansene for et gjennombrudd har nok aldri vært større for spillstudioet.

Snikespillet vises også frem på spillmessen E3 i starten av juni, hvor vi stiller mannssterke. Det gjør muligens det etterlengtede snikespillet «Thief 4» også.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3