Er du raka fant etter jula?

Her er spillanbefalinger til helga som ikke koster skjorta.

4. januar 2013 15:43

(PressFire.no): Juleferien har kanskje kostet dyrt. Da er det greit å vite at et gigantsalg ruller videre denne helga, og at du kan få en helt ny dimensjon til et av de beste plattformspillene på PlayStation 3 for en rimelig penge.

Vi har gravd opp noen spillanbefalinger som inkluderer den slags.

I tillegg har vi rettet fokus på en godbit til mobil og nettbrett – attpåtil gratis om du vil. Helt nederst finner du et morsomt 123-spill som kan testes rett i nettleseren.

Storsalg på Steam

Plattform: Pc.

Du kan ikke stille klokka etter noe Valve foretar seg - de innrømmer selv at «Valve Time» er av den svært relative sorten. Men like sikkert som at nyttårsuka er blytung, er det at ekspertene kjører et storsalg på Steam i feriesesongene.

Heldigvis for oss har det lekket litt ut i 2013 også.

Ut lørdag er det flust av flotte tilbud på nettbutikken til pc, av ulik varighet. Noen lynsalg byttes ut med timers mellomrom, andre kan kjøpes sterkt rabattert helt frem til femte januar tikker ut.

Det betyr at du blant annet kan sikre deg det gjennomsjarmerende actionspillet «Bastion» og den knallgode «Diablo III»-utfordreren «Torchlight II» med kraftig avslag.

Om du nøt noen av de mange gode snikespillene i 2012, frister det muligens med et retrohopp tilbake til noen av sjangerens høydepunkt i «Thief»-samlingen også?

Se «Torchlight II»-trailer her.


Se «Bastion»-trailer her

«The Room»

Plattform: iOS.

Dette er en velpolert hjernetrimopplevelse som ble løftet opp i App Store som en av favorittene fra fjoråret - helt fortjent.

«The Room» er et smånifst gåtespill hvor du starter i et rom der det ligger et brev ment å pirre nysgjerrigheten samtidig som du får en innføring i de grunnleggende spillmekanikkene.

Herfra må du stole på de små grå, bruke fantasien og forsøke å åpne en slags safe ved å utforske, se etter skjulte rom, en skyvbar flate eller kanskje et par mystiske tegn. Motivasjonen din er selvsagt å finne ut hva slags hemmelighet som skjuler seg inni safen(e).

Blir det for vanskelig er det greit å vite at du kan få noen hint som gradvis blir mer detaljerte. Gåtene er imidlertid gode, de er intuitive nok til at du finner en slags logikk og ser en «rytme» i hvordan oppgavene er lagd.

«The Room» tar seg ekstra godt ut om du spiller på en iPad. (Du kan laste ned en gratisversjon til iPhone, mens iPad-utgaven koster 14 kroner).

Se trailer her.

«Little Big Planet 2» – cross-controller-pakke

Plattform: PS3 + Vita.

Har du PlayStation Vita og «Little Big Planet 2» burde du nå vurdere oppdateringen som gjør at du kan bruke den håndholdte konsollen i PlayStation 3-spillet.

På den måten kan du bruke funksjonene i Vita til blant annet å manipulere miljøene for de andre deltakerne i flerspillermodusen.

Utvidelsen har en ny historiemodus med flere minispill. Cross-controller-pakken åpner også for å bruke Vita i spill du lager selv, eller hente ned spill andre har laget som støtter konsollen. (Den koster 40 kroner fra PlayStation Store).

Se trailer som demonstrerer alt dette her.

Moro rett i nettleseren

For de som vil ha noe gratis å spille rett i nettleseren drifter vi også spillnettstedet 123spill.no.

«Game Corp»
Utvikler: Rowkilla (Kongregate)

Prøv deg som spillmaker! Du styrer et spillstudio og må hyre inn utviklere slik at du kan produsere stortitler som er populære. Tren disse i nye programvarer og bestem sjangere på spillene du gir ut. Kanskje får det en god anmeldelse og selger svingodt?

Vi anbefaler at du spiller gjennom hjelpefunksjonen på starten, det gjør det hele lettere å starte.

TEKST: Lasse Lervik, Kjetil Svensen, Erik Fossum og Jarle Hrafn Grindhaug.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3