Er du møkkalei av Mario og Zelda?

- Nye Nintendo-figurer betyr ikke nye spill, forteller Mario-skaperen.

9. juli 2013 15:35

(PressFire.no): Den japanske spillgiganten Nintendo står bak noen av bransjens aller mer ikoniske spillfigurer, og en brukerundersøkelse fra 90-tallet viste at Mario var mer kjent enn Mikke Mus.

- Skal vi lage nye figurer snart?

Nå avslører Mario-pappa Shigeru Miyamoto at det internt i Nintendo også stilles spørsmål om de ikke bør lage nye figurer snart.

Det mener imidlertid Miyamoto ikke er nødvendig:

- Vi pleier å stille spørsmålet «skaper en ny figur et nytt spill?». For meg er svaret på dette «nei». Det er spillmekanikk og ny interaktivitet som lager et nytt spill, forteller han til Gameinformer og fortsetter:

Spillmekanikk kan kreve nye figurer

På denne måten skaper de ifølge Miyamoto fullstendig nye opplevelser, men noen ganger resulterer også denne utviklerfilosofien også i nye figurer.

- «Pikmin» er et eksempel på hvordan vi endte opp med å lage en helt ny merkevare, fordi vi skapte ny spillmekanikk som krevde en ny rollefigur for at spillmekanikken skulle fungere, avslører Miyamoto.

Selv Gamecube-spillet «Pikmin» har fått oppfølger og kommet i oppusset utgave til Wii, og i august slipper Nintendo det tredje spillet i serien, som denne gangen kommer til Wii U.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3