Er du klar til å hestesparke skruballer a la Roberto Carlos?

«FIFA 14» har fått dato.

24. mai 2013 11:14

(PressFire.no): Høst er lik nytt «FIFA». Det vet enhver hengiven fotballspillentusiast.

I år lander merkedagen litt tidligere enn i fjor. Ifølge Eurogamer kan man forvente å leke med lærkula i «FIFA 14»  på Windows, Xbox 360 og PlayStation 3 den 27. september.

Xbox One- og PlayStation 4-versjonene skal komme i løpet av tolv måneder. Og hva kan man forvente av årets fotballdrypp?

PS! Toppbildet er selvsagt ikke av Roberto Carlos, men et illustrasjonsbilde fra «FIFA 14».

Babyskritt

De helt store omveltingene ser ut til å utebli. I stedet skal EA Sports ha fokusert på å finpolere duellspillet og ballfysikken.

Årets utgave skal gi fotballvirtuoser helt andre muligheter til å både skru og dundre til ballen slik man ønsker. Større kraft, mer snurr. Litt som Roberto Carlos.

For spesielt interesserte vil det også være gode muligheter for å skyte ut rumpa i dueller og skjerme ballen mer effektivt.

Ensomme trenere skal kunne nyte tiltrengte overhalinger i karrieremodusen.

-  Vi har tonet ned på epostene du før har vært nødt til å klikke deg igjennom. De er der fortsatt – men i år blir det færre avbrudd og frustrasjoner. Vi ville gjøre denne modusen mer tiltrekkende, eksemplifiserte produsent Sebastian Enrique til PressFire.

Ny spillmotor

«FIFA 14»-utgaven til neste generasjons konsoller vet man foreløpig ikke så mye om, men EA Sports har delt noen innledende tanker for overgangen.

- Spillerne vil tilpasse seg situasjoner, og publikum har sine forventninger til hvordan en kamp bør utarte seg og reagerer i henhold, sa EA på Microsoft-pressekonferansen tidligere denne uka, ifølge Eurogamer.

De skal ha klemt opp den rene og skjære regnekraften, og tilbyr fire ganger så mange kalkulasjoner per sekund. Om det utgjør et bedre fotballspill gjenstår å se.

- Til «FIFA 14», for eksempel, vil en datastyrt spillers følelse av press øke i takt med at kampen skrider fram og et mål trengs. De vil skynde seg med å få tatt et frispark, hjørnespark eller utspill fra mål når tiden holder på renne ut, lover EA Sports, i hvert fall.

Alt dette skal drives av Ignite, EAs nye sportsspillmotor.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3