– «Street Fighter V» kommer aldri til Xbox One

12. juni 2015 15:22
Avslørt hos Sony i fjor.

(PressFire.no): Sony og Capcom har tydeligvis funnet hverandre, med slåssehanskene sittende godt og fast.

I løpet av PlayStation Experience-pressekonferansen for et halvår siden, ble et nytt «Street Fighter» annonsert.

Dette spillet kommer bare ut til pc og PlayStation 4, ble det sagt da.

Den slags eksklusiviteter har i spillsammenheng en tendens til ikke å være helt vanntette. Men i «Street Fighter V»s tilfelle er det ingen grunn til å være optimist hvis du er Xbox One-kunde med sug på «Street Fighter».

eksklusiv

En eksklusivitet som faktisk er

Det har versert spekulasjoner om spillet og graden av eksklusivitet. Etter at det oppsto rykter om at Xbox One til slutt kommer til å få en superversjon av «Street Fighter V», etter å ha startet på pc og PS4, måtte utgiveren ut for å klarlegge.

De understreker at dette ikke er snakk om en tradisjonell avtale, men stikker dypere.

– Realiteten er at dette er et ekte partnerskap. Vi er konsolleksklusive denne gangen, forklarer en Capcom-representant til GameSpot.

– Vårt forhold til Sony åpner dører og muligheter til å gjøre ting vi ikke har vært i stand til før. Forholdet har en spill- og utviklingshensikt, og representerer ikke bare markedsføringsverdi.

Spill mellom pc og PS4

Neste «Street Fighter» blir trolig vist på E3-spillmessa som starter i Los Angeles mandag, og trolig får det en rolle når Sony skal holde pressekonferanse.

Det mest overraskende med avsløringen på PlayStation Experience i desember er at spillet blir såkalt cross play mellom pc og PlayStation 4.

Folk på kryss og tvers av disse to plattformene kan altså denge løs på hverandre.

Forretninger og konkurranse

Xbox-general Phil Spencer var ute på Twitter og svarte på spørsmål da det ble klart at neste «Street Fighter» ikke kommer til Xbox One.

Her understrekte Spencer at Microsoft vurderer slike avtaler fra gang til gang, men av og til «gjør forretninger at enkelte avtaler bare oppstår».

Xbox One har «Killer Instinct» som et «Street Fighter»-alternativ, men bladde opp og sikret One-eksklusivitet for neste «Tomb Raider». Den gangen sa Spencer at det var fornuftig å blafre med sjekkheftet, for dette er en spillsjanger Microsofts studioer ikke har særlig godt grep om selv.

«Street Fighter V» har planlagt slipp i mars neste år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3