Er du dresstypen eller manageren som trives i joggebukse?

«FM 2015» lar deg velge.

10. oktober 2014 13:36

(PressFire.no): Nå er det snart på tide å trekke i findressen, eller treningstøy – alt ettersom hvilken type manager du er.

«Football Manager 2015» lanseres 7. november, har utviklerne i Sports Interactive og Sega bekreftet.

Og nettopp et større spekter og variasjon i forhold til den trenertypen du ønsker å bli, er en av nyhetene i «FM 2015».

Er du «hands on» eller taktikeren?

Som vanlig blir det mulig å tjuvstarte to uker før lanseringen i en «beta». Denne er åpen for dem som forhåndskjøper.

En omstridt løsning i spillbransjen generelt, all den tid kundene da putter penger i et produkt før slipp – med prat fra utviklerne at «mange feil kommer til å bli reparert, vi lover.»

Fordelen i «FM»-sammenheng er at managerkarrieren kan blomstre, og lagringsfilene overføres til det endelige spillet.

Mange av endringene og nyhetene i årets spill presenteres av Sports Interactives Miles Jacobson i den nesten halvtime lange filmen du kan se i videovinduet i denne saken.

For første gang i serien starter karrieren din med et valg: vil du være typen i treningsoverall, som jobber tett med spillerne på feltet selv og finjusterer detaljene. Eller, er du typen som trives best i dress – en taktiker med øye for spillerrekruttering.  Det blir mulig å kombinere disse typene, også.

Se også: Solskjær sto fram som «FM»-fan.

Føles og ser nytt ut

Det visuelle har også fått et løft. Menyene er blant annet endret i år.

– Vi har gjort en fullstendig overhaling av brukergrensesnittet. Alt ved «FM 2015» vil føles og se annerledes ut, hevder Miles Jacobson.

– Noen vil kanskje tro: «de har jo bare gått tilbake til en sidemeny!». Det er ikke sant. Dette nye er et farvel til det gamle designet. Selv om det er en sidemeny, finner du alle nøkkelfunksjonene der.

Som Jacobson og Sports Interactive demonstrerer i videoen, innebærer dette at du har mindre undermenyer liggende på toppnivå. Et klikk i sidemenyen åpner for de dypere funksjonene du forventer å finne. Det nye designet er der for å sørge for kjappere valg, og mindre rullegardiner.

Jacobson sier enkelte nøkkelområder i mangerkarrieren på denne måten også løftes litt fram i dagen.

Velg din stil

Gjennom de siste åra har Sports Interactive forsøkt å blåse mer personlighet inn i spillet, lent seg litt mot rollespillene og innført pressekonferanser der du kan velge svar – og dere det til en viss grad kan forplante seg uro i spillergruppa om du fremstår kontroversielt.

I år prøver utviklerne å dra dette videre.

Ved å justere på noen egenskaper og stilen du ønsker å ha, definerer du hva slags manager du blir i spillet.

Valget er ikke helt svart-hvitt. Du kan plukke enkelte egenskaper fra begge leire – «tracksuit manager» eller «tactical manager» – og ende opp som en hybrid best kledelig for hvordan du foretrekker at laget ditt spiller fotball.

Utskjelt 3D-visning

Den tredje store overhalingen i år, av alle nyhetene Sports Interactive går igjennom denne gang, handler om 3D-kampmotoren.

Den ble introdusert for en del år tilbake, i «FM 2009», og har ofte vært gjenstand for en del kritikk.

Spillerne har ikke bevegd seg eller fremstått særlig troverdige i enkelte «FM»-årganger.

Miles Jacobson har selv poengtert at «Football Manager» aldri har tatt mål av seg å konkurrere med «FIFA» eller Pro Evolution Soccer», når det gjelder det visuelle.

Takler du sure spillere?

For de gamle «Championship Manager»- eller «FM»-spillerne, vant til å velge en helt annen kampvisning – med «prikker» eller kun tekst som blinker nederst på skjermen – har kanskje ikke motoren i 3D-visningen av kampene vært så viktig.

I år har «FM»-spillskaperne lagt flid i å heve sistnevnte måte å se kampene på, mens de spilles. Jacobson understreker at dette ikke bare handler om det visuelle.

Det skal også være smartere bevegelser – og krydret med væreffekter eller flere detaljer på selve stadionanleggene, ikke bare realisme på matta.

Sports Interactive har vært på besøk hos de britiske Sega-kollegene i Creative Assembly («Total War», «Alien: Isolation») og lånt motion capture-utstyret deres. De har brukt spillere fra samarbeidsklubben AFC Wimbledon for å filme bevegelsene og fôrer dette tilbake i spillet.

Et annet tilskudd er bredere register enn før å prøve å overtale spillere på. Enten en spiller du forsøker å bli kvitt, få solgt, eller – overtale en spiller som har gjort det klart han vil gå gratis ved utløpt kontrakt.

Sports Interactive kaster seg dessuten på Movember-støtteaksjonen, og lar bartevekstene blomstre i selve spillet hver november.

Og til slutt: støtte for å strømme kamper via Twitch bakes nå inn i «Football Manager»-menyene, for første gang. 

«Football Manager 2015» slippes til Windows-pc, Mac og Linux 7. november. Betaen åpnes to uker før.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3