Er din livslange drøm å bli ei geit som smadrer alt den kommer over?

Da har vi veldig gode nyheter.

7. februar 2014 11:03

(PressFire.no): Noen bruker flere år på å stable sammen gedigne, fintfølende strategispill som med stødig hånd skildrer noen av historiens skjøreste konflikter.

Andre bruker ei helg på å lage en simulator hvor du styrer ei geit som ødelegger hagefesten til folk.

En gjeng svensker, for eksempel.

Nederst på denne siden ser du en video av hobbyprosjektet deres, «Goat Simulator», som må kunne kalles noe av det snedigste spillbransjen har produsert i det siste. 

Helgeprosjekt

Armin Ibrisagic og et par kollegaer rasket sammen den uortodokse simulatoren i forbindelse med nylige Global Game Jam.

Der kunne alle som ville det sette sammen et spill rundt temaet «we don't see things as they are, we see them as we are» på tre dager.

– Da jeg våknet i går hadde videoen med den hersens geita over 100 000 visninger. Det er mer enn alle de andre spillene våre til sammen gjennom hele fjoråret, sukket Ibrisagic til Vice tidligere denne uka.

Nå vurderer Coffee Stain Studios å utbrodere det som egentlig bare var et lite tulleprosjekt til et fullstendig spill etter at spillmiljøet omfavnet det noe gressat

Harselerer med kollegaene

For akkurat nå er det ikke så mye annet å gjøre enn å dundre rundt i verdenen og stange på ting – eller folk.

Simulatoren tar seg likevel tid til å harselere litt med spillkollegaene sine, blant annet med et MMO-aktig oppdragssystem som ber deg om å dra ut og ete tre gresstuster.

Svenskene har også funnet plass til et lite kombosystem som hiver poeng etter spillere som lager mest mulig ødeleggelse på kortest mulig tid.

Langt fra alene

Selv om geiter fortsatt er underrepresentert som hovedpersoner i spillbransjen, har merkelige simulatorspill fått et utrolig veigrep de siste årene.

I klumsete «Surgeon Simulator» skal du for eksempel prøve å utføre en hjertetransplantasjon etter å tatt et par hurradrops for mye. 

Andre spill i sjangeren, som trauste «Farming Simulator 2013», retter seg mer inn mot en zen-aktig ro og idyll idet du ploger cyberåkerlapper i det uendelige.

Om du har en chihuahua eller krokodille i magen, er det trøst å finne i parrings- og rundjulingsimulatoren «Tokyo Jungle».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3