Er dette hemmeligheten bak Tesla-skaperens innovasjon?

– Legger strategien på «Civilization»-vis.

8. januar 2015 14:01

(PressFire.no): I helga holdt teknologimogulen og oppfinneren Elon Musk (43) audiens på Reddit, hvor brukerne kunne stille spørsmål til skaperen bak blant annet elbil-eventyret Tesla.

Der forteller Musk blant annet om en av sine lidenskaper.

Dataspill.


– Vanskelig å plukke en favoritt

Det har ikke vært noen hemmelighet at den sørafrikanske ingeniøren er glad i dataspill, og svarer fort da en bruker spør om hvilke han er mest glad i:

– Det er vanskelig å plukke en favoritt. Jeg har en tendens til å like førstepersons skytespill med en historie, som «Bioshock», «Fallout» eller «Mass Effect», men jeg er også en stor fan av «Civilization» og «Warcraft», skriver Musk.

Den amerikanske avisen The Washington Post mener å se paralleller i spillinteressen og hans tilnærming til forskning.

Avisa legger ellers merke til at Musk forteller om viktigheten av å se på kunnskap som et «semantisk tre».

– Vær sikker på at du forstår de fundamentale prinspippene, uten stammen og de store greinene har ikke bladene og detaljene noe å henge på, skrev han på Reddit.

Drevet av spillinspirasjon?

Dette mener de han kan ha fra spillene «Civilization» og «Warcraft». Også i disse spillene er det vanlig å forske på ny teknologi som er organisert gjennom en slags tre-struktur, hvor du ofte må begynne med det grunnleggende før du kan avansere.

Avisa mener også at han kan ha lært sin innovative markedsstrategi fra dataspillene – hvor man må være nøye med ressursbruken, og prøve å forutse motstanderens handlinger.

De trekker blant annet fram et eksempel hvor Musk valgte ikke å gå via bilforhandlere, men i stedet å selge Tesla-bilene direkte til kundene.

Det dystopiske temaet i «Bioshock» og «Fallout», tror The Washington Post kan ha vært en inspirasjon for å skape elbilene under merkevaren Tesla.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3