Er dette Nintendos neste konsoll?

Se den lekkede videoen her.

18. mai 2011 12:28

Nintendo har allerede bekreftet at de kommer til å vise sin neste konsoll på sommerens store E3-spillmesse i Los Angeles. Konsollen går under kallenavnet Project Café. Tradisjonen tro når det nærmer seg en slik avduking har informasjon om spillmaskinen lekket fra ulike hold.

Konsollen skal hete Nintendo Feel, hevdet «en kilde nær Nintendo» overfor den svenske spillnettsiden Loading. Og det mest banebrytende med konsollen er knyttet til håndkontrolleren, blir det påstått.

For i tillegg til å bestå av tradisjonelle knapper og analogstikker, er det også gjort plass til en skjerm som kan komme til å demonstrere ny teknologi i denne sammenheng. Ifølge Loadings kilde klarer den nemlig å skape en såkalt haptisk effekt. Følelsen av ulike overflater gjennom en taktil teknologi som du blant annet kan se Toshiba demonstrere i denne videoen.

Et annet rykte går ut på at denne håndkontrolleren har en trykkfølsom skjerm, som i tillegg til å åpne for alternative måter å spille på også kan streame bilder. Kotaku sin kilde, «med kjennskap til konsollen», hevder dessuten at Project Café blir utrustet med 8GB internminne. Det spekuleres også i om Nintendo vil gi ut spill på Blu-Ray-disker, for disse spilldiskene skal kunne fylles med 25GB - som tilsvarer Sonys format.

Det er tre uker igjen til E3. Da får vi alle svarene, og PressFire.no vil selvsagt være tilstede i Nokia Theatre i L.A. når dette skjer tirsdag 7. juni.

En fersk video har nå havnet på nett, en filmsnutt som det hevdes stammer fra en intern demonstrasjon myntet på spillutviklere og/eller presse. Filmen har ikke lyd, men du ser store bilder av denne mystiske, nye håndkontrolleren med skjermen plassert i midten og vi kan også skimte selve konsollen (markert med en rød sirkel).

Det vi ser i filmen stemmer bra overens med skissene av maskinen og kontrolleren vi tidligere har sett havne på nett.

Nintendo karakteriserer ikke uventet denne videoen som «rykter og spekulasjoner», ifølge VG247.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3