Er det gutter eller jenter som bryr seg mest om hvilket kjønn de spiller?

Ny undersøkelse presentert.

6. mars 2015 13:31

(PressFire.no): En av fjorårets heteste debatter i spillbransjen var kjønnsdiskriminering, hvor spill ble satt under lupen når det kommer til kvinnesyn.

I kjølvannet av den debatten viste pedagogen Rosalind Wiseman og spillutvikleren Ashly Burch en overraskende undersøkelse under spillutviklerkonferansen GDC, som pågår i San Francisco denne uka.

Jenter bryr seg mer

Det viser seg at tenåringsjenter i langt større grad foretrekker kvinnelige spillfigurer enn gutter av samme alder foretrekker mannlige.

Ifølge undersøkelsen, som inkluderte 1583 studenter mellom 11 og 18 år, foretrakk kun 39 prosent av guttene mannlige spillfigurer mens hele 60 prosent av jentene foretrakk kvinnelige.

Livredde for tapt salg

Hun innrømmer videre at utviklerne er livredde for at spillene deres ikke selger.

– Det er skremmende å forestille seg at spillet ditt ikke kommer til å selge, men det kan være at vi tilgodeskriver suksessfulle spill på feil grunnlag med faktorer som faktisk ikke betyr noe for ungene som spiller dem, fortalte hun ifølge Polygon under sitt foredrag.

Funnene viser faktisk at det er høyere prosent av gutter som ikke bryr seg om hvilket kjønn de spiller en det finnes gutter som foretrekker å spille mann. Det motsatte skal være gjeldende hos jenter.

89 prosent av guttene som blir spurt skulle også ønske at flere jenter spilte spill.

«Gamergate» tragisk

Med dette som grunnlag velger de å kalle den såkalt «Gamergate»-bevegelsen for «tragisk», fordi de mener at de progressive guttene blir undertrykte og at det derfor er kontraproduktivt.

– Du har alle disse ungene som bryr seg ekstremt mye om spill, men ikke føler at de har en stemme, skal Burch ha sagt og bedt utviklerne i publikum om å gi dem en stemme og ikke komme med antagelse om ungene.

At spillbransjen har hatt vegring mot å putte kvinner i enkelte roller i spill er en kjent sak.

Ifølge kilder skal Activision i en årrekke aktivt ha jobbet mot å ha kvinner i fremtrende roller  i spillene sine, og det er ikke lenge siden Naughy Dog var åpne om at krefter i Sony jobbet mot å ha Ellie på coveret til gigantsuksessen «The Last of Us».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3