- Er allerede godt i gang med neste «Tomb Raider»

Lara Croft debuterer på de nye konsollene.

2. august 2013 09:55

(PressFire.no): En oppfølger til «Tomb Raider» er allerede i produksjon. Og neste gang blir eventyret skreddersydd for de neste konsollene fra Sony og Microsoft, PlayStation 4 og Xbox One.

Spillutgiveren Square Enix røper at utviklingen begynte for en tid siden.

- Square Enix har startet produksjonen av en rekke prosjekter myntet på neste generasjon, inkludert «Final Fantasy XV» og «Kingdom Hearts III», som ble annonsert på E3-spillmessen i år – i tillegg til «Thief», som er et 2014-spill, uttaler Phil Rogers i et blogginnlegg.

Rogers er en av toppsjefene i Square Enix.

- Det er også spennende å kunne avsløre at vi er godt i gang med utviklingen av en «Tomb Raider»-oppfølger til neste generasjon, avslører han.

Det har allerede blitt lagt igjen hint om at den neste historien kommer til å spinne videre fra en planlagt «Tomb Raider»-tegneserie som kommer neste år.

Lara reiser ut i verden

Dark Horse Comics annonserte under nylige Comic-Con at de gir ut en tegneserie som tar for seg «nye» Lara som vi ble kjent med tidligere i år. Men Gail Simone, serieskaperen, røpet overfor Kotaku at dette bare blir et utgangspunkt.

- Jeg valgte denne serien utelukkende fordi jeg elsker spillet. Vi bevarer derfor spillets tone, sa Simone i et Kotaku-intervju.

- Leder direkte til oppfølgerspillet

Tegneserien vil altså legge seg mellom det forrige spillet og dette nye. Simone bekrefter at den unge, redde Lara fra fjorårets «Tomb Raider» nå definitivt er ferdig med sin «eksamen» og skal ut i verden på nye eventyr.

- Vi starter et par uker etter der spillet sluttet.

- Tegneserien kommer til å lede videre direkte til et oppfølgerspill. Det er grunnen til at jeg syns dette er spennende: vi får lov å bli en del av Lara Crofts historie, sier serieskaperen til Kotaku.

Det Crystal Dynamics-utviklede «Tomb Raider» fikk gode skussmål fra vår anmelder, og markerte en reboot av serien der vi møter en yngre Lara strandet på en ugjestmild øy. I takt med at farene åpenbarer seg, formes Lara til å bli den actionheltinnen vi kjenner. 

Ingen tittel, dato eller konkrete plattformer er foreløpig bekreftet når det gjelder det neste «Tomb Raider».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3