Er «Zelda: Ocarina of Time» enda bedre i 2D?

Det kan du prøve selv.

30. september 2014 21:34

(PressFire.no): Nintendo-spillet «The Legend of Zelda: Ocarina of Time» frekventerer ofte i toppen av lister som tar for seg tidenes beste spill.

Da det ble lansert til Nintendo 64 i 1998, fikk det også mye skryt for sin 3D-grafikk og enorme størrelse.

Men hva om spillet ble laget i samme todimensjonale stil som Super Nintendo-klassikeren «The Legend of Zelda: A Link to the Past» ?


Gjenskaper i 2D

Det finner en gruppe frivillige individer ut i tiltaket «The Legend of Zelda: OOT 2D», hvor målet er å gjenskape hele spillet med 2D-grafikk for pc.

nettsidene innrømmer de at jobben er svært tidkrevende – spesielt siden den gjøres ved siden av skole. De vil imidlertid holde fansen oppdaterte med alt nytt innhold som legges til, og legge ut spillbare demoer jevnlig.

Foreløpig er ti prosent av spillet gjenskapt, og en demonstrasjon kan du selv laste ned og teste fra nettsidene til prosjektet.

Kontroversiell avslutning på forrige forsøk

I 2007 ble et forsøk på å gjenskape spillet i 2D plutselig avsluttet da en av mennene bak plutselig skulle ha dødd i en bilulykke. Dette viste seg senere å være oppspinn.

Konspirasjonsteoretikere på nettet spekulerte i om det var et forsøk på å komme seg unna klørne til Nintendo.

Til slutt sto han fram og forklarte at han bare ikke orket presset lengre, og at han mistet interessen.

Det nye prosjektet står nok også i fare for å bli kontaktet av den japanske spillgiganten med opphavsretten i hendene.

Nintendo gjenskapte selv klassikeren for håndholdtkonsollen Nintendo 3DS for et par år siden, vår anmeldelse av det spillet kan du lese her

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3