Er «Modern Warfare 3»-nedtellingen bare en spøk?

Rykter peker mot «Battlefield 3»-stunt.

26. februar 2011 10:27

I går dukket det opp en ny nettside, findmakarov.com, som tydet på at nedtellingen til en annonsering av «Modern Warfare 3» var bare dager unna.

Alt ved siden indikerte at nedtellingen var koblet til «Modern Warfare»-serien. Makarov var hovedskurken i «MW2», fonten brukt (og fargen på den) er den samme som Activision tidligere har benyttet for å markedsføre serien - og id-brikkene som ble sendt til visse spillmedier bar navnet på en figur i det forrige spillet.

Men nå kan det vise seg at det hele bare er en eneste stor spøk.

Ifølge spillbloggen Kotaku benekter nå Activision at de har noe som helst med den nye nettsiden å gjøre, og at det ikke kan forventes noen  «Modern Warfare 3»-annonsering neste uke.

- Det spekuleres endel om det neste «Call of Duty»-prosjektet. La meg være helt klar på at vi ikke avslører noe ennå. Alt som tyder på det motsatte, er en spøk, sier en representant for spillutvikleren til bloggen.



Den omstridte nedtellingen ender på førstkommende onsdag - samme dag som EA arrangerer et event for sitt kommende «Battlefield 3» under Game Developers Conference i San Francisco.

Det spekuleres nå i om det kan være EA som står bak nedtellingen, for å markere at de med «Battlefield 3» går direkte i strupen på «Modern Warfare»-serien - blant annet ved at det kommende spillet nå også har en historiedrevet enspillerdel.

- I «Battlefield 3» kan du ødelegge det aller meste, fra små gjenstander til store bygg. På dette området føler vi at våre konkurrenter belager seg på at spillkjøperne fortsatt befinner seg i 2005, sa «BF3»-produsent Robert Bach til Pressfire.no nylig.

Les sniktitt og «Battlefield 3»-intervju her!



Vi har i dag kontaktet EA for en kommentar på saken, men har ikke overraskende fått en «ingen kommentar» i retur.

Eieren av selve findmakarov.com-domenet har sikret seg mot eventuelle avsløringer ved å bruke anonymitetstjenesten contactprivacy.com.

Hva som skjuler seg bak nedtellingen - og hva konsekvensene av en eventuell spøk som dette - blir altså klart neste onsdag. Da er Pressfire på plass i begivenhetenes kjerne i San Francisco, og vil rapportere fortløpende.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3