Er «Joy Ride» morsommere uten Kinect?

Steam redder «den nedlastbare spilluka».

25. mai 2012 14:37

(PressFire.no): Denne uka er det skikkelig sommertørke, for de nye nedlastbare spillene imponerer ikke.

Da er det bra at noen tar ansvar og ruller ut et kobbel med godsaker som nå er kraftig rabattert:

Hva sier du for eksempel til det dystre, atmosfæriske og temmelig fantastiske «Metro 2033» til bare 19 kroner? Eller frister det med gratis «Civilization V»-spilling i helga?

Steam sørger for at dette er mulig.

Xbox 360 har fått en oppfølger til et fryktelig Kinect-lanseringsspill. Denne gang har utviklerne av «Joy Ride Turbo» gått tilbake til tegnebrettet og vraket støtten til Microsoft-sensoren, uten at resultatet er noe bedre av den grunn. PlayStation Store lokker med «Order Up!», et spill der du kan bygge renomé som restaurantmogul, steike biff eller sjonglere fries – og langt mer postapokalyptiske saker som fortsatt er på tilbud.

Helt nederst finner du to kjappiser som til alt overmål er gratis, om du ikke klarer å vente med å spille litt.

«Joy Ride» – nå uten Kinect

«Joy Ride Turbo» koster 65 kroner. Dette er arkadebilspillet som får selv middelmådige «ModNation Racers» til å fremstå som en moderne klassiker.

Det er en bisarr historie bak «Joy Ride»-spillene:

På et svett bakrom på E3-spillmessen for tre år siden demonstrerte utviklerne det første «Joy Ride» for pressen.

Den gang var planen at spillet skulle komme med støtte for «vanlige» 360-kontrollere, og skaperne nevnte at spillet skulle være gratis – med støtte for plenty mikrotransaksjoner som betalingsmodell. Slik ble det ikke.

For etter en tid på bakrommet hos Microsoft returnerte «Joy Ride» som et Kinect-lanseringsspill. Et av de mer håpløse av rekken, syntes vår anmelder, der det egentlig ikke spiller noen rolle hva du gjør foran sensoren – hvor du sikter, holder peker eller styrer – og du ikke trengte å tenke på å gi gass eller bremse.

Men oppfølgeren, utgitt til Xbox 360 denne uka, er et spill som ser og føles kliss likt ut (bortsett fra at du nå slipper å fekte til tv-en din, da). De samme områdene, og den samme platte, sjelløse grafikken. Sju av ti baner er forresten hentet fra det første «Joy Ride».

NB! Se trailer fra «Joy Ride Turbo» nederst i saken.

SEGA-show på PS3 og 360

Både Xbox 360 og PlayStation 3 har fått en bråte SEGA-klassikere servert på forskjellig vis.

På 360 kan du kjøpe to pakker som består av tre spill hver, priset til 65 kroner per bunt, mens de på PlayStation Store kan handles enkeltvis for 35 kroner.

Den første pakken med «SEGA Vintage Collection» inneholder «Alex Kidd in Miracle World», «Super Hang-On» og «The Revenge of Shinobi», mens den andre bolken inneholder «Wonder Boy in Monster Land», «Wonder Boy in Monster World» og – for første gang utgitt utenfor Japan, «Monster World IV».

WiiWare fikk noen av disse tidligere denne måneden, blant annet «Alex Kidd in Miracle World», «Super Hang-On», «Wonder Boy in Monster Land» og «Monster World IV».

Du kan også demoteste det forestående «Steel Battalion: Heavy Armor», et Kinect-spill fra From Software som ble annonsert i forbindelse med Tokyo Game Show i 2010. Spillet er ute i butikkene 22. juni.

NB! Se denne videoen for et innblikk i kontrollene og hvordan du spiller med Kinect.

Endelig Porsche i «Forza 4»!

«Forza Motorsport 4»-fans bør merke seg Porsche Expansion Pack som er sluppet på LIVE Marketplace. Denne gir deg tilgang på 30 Porsche-modeller, etter at Turn 10 har meglet, diskutert og kranglet med EA, som har sittet på en eksklusiv avtale med bilfabrikanten.

Utvidelsen koster 130 kroner, gir deg nye achievements å strekke deg etter og opp til fem timer ekstra å sysselsette seg med i «Forza Motorsport 4» sin karrieredel, hevdet Turn 10s Dan Greenawalt i forbindelse med X12-dagene da Porsche-pakken ble annonsert.

Det har også dukket samlepakke for innholdet som er sluppet til «Call of Duty»-premiummedlemmer de siste månedene. Den totalt sett andre samlepakken til «Modern Warfare 3» består blant annet av flerspillerkart og to nye «Spec Ops»-oppdrag.

Denne er priset til 1200 Microsoft-poeng, som tilsvarer en hundrelapp.

Ukas spillsalg på Xbox LIVE Marketplace er verdt å merke seg. Der finner du blant annet plattformgodbiten fra i fjor, «Outland», klassikeren «Beyond Good & Evil» i HD-drakt og «Might & Magic: Clash of Heroes».

Disse tre kan kjøpes til halv pris ut uka.

Ikke svi biffen!

PlayStation Store har som nevnt «Order Up!» (85 kroner) å by på, et spill der du får i oppdrag å drive en restaurant, servere gjester og kanskje ekspandere driften i takt med at servicen og inntektene tar seg opp.

Spillet ble først lansert til Wii i 2008, og støtter Move-kontrollerne, slik at du virkelig skal kunne steke pommes frites og snu biffen før det lukter svidd.

NB! Se trailer fra «Order Up!!» her.

PS2-spillet «Conflict: Desert Storm II» (52 kroner) er også ute denne uka, i tillegg til de SEGA-spillene som vi allerede har vært innom.

Det er nå mulig å få tak i tre demoer på PS3. Lanseringsaktuelle «Sorcery», som ikke klarte å fortrylle vår anmelder, «Batman: Arkham City» og «Ridge Racer Unbounded».

Det postapokalyptiske salget som ble sparket i gang forrige uka fortsetter. Der kan du blant annet sikre deg «BioShock 2» og «Borderlands» for en hundrelapp, eller kjøpe utvidelsene til de to siste «Fallout»-spillene.

NB! Alle nyhetene til PS3, PSP og Vita finner du på PlayStation-bloggen.

Flere fristelser på Steam

Steam har nok en gang rullet ut en drøss fristende tilbud. Stort sett dreier det seg om en rekke indie-slagere fra de siste årene, kanskje for å lede oppmerksomheten mot at du kan forhåndskjøpe den prisbelønte dokumentarfilmen «Indie Game: The Movie» som lanseres snart.

I dette kobbelet av spill finner du godsaker som  «World of Goo», «Q.U.B.E.», «Frozen Synapse», «BIT.TRIP»-spillene, og det nylig lanserte «Fieldrunners» som du kanskje allerede har spilt på PSP, iPhone eller som minis-spill (PS3).

Dette tower defense-spillet kom til pc og Steam denne uka, og koster akkurat nå 22 kr (som tilsvarer 40 prosents rabatt).

«Braid» og «Super Meat Boy», som sammen med «Fez» er fokuset i «Indie Game: The Movie», er selvsagt også sløyet i pris.

Fram til klokka 19 fredag, er det mulig å sikre seg det flotte skytespillet «Metro 2033» for bare 19 kroner! Det er også ekstra fokus på «Civilization V» denne helga. Spillet kan enten handles med 75 prosents rabatt, eller testes helt gratis til søndag kveld. Alle utvidelsene er rabattert for å varme opp til den neste dosen ekstrainnhold: Utvidelsen «Gods  & Kings» som kommer 22. juni.


Et av de beste siderullende skytespillene

Det er ikke mange spill hos Nintendo denne uka, men de stakkarslige to er begge av god kvalitet – og et av dem en skikkelig røver.

Først har vi fått 3DS-spillet «Art of Balance TOUCH!» som er et fysikkbasert puzzle-spill der du skal stable forskjellige geometriske former oppå hverandre.

Dette er en oppfølger til det kritikerroste spillet med samme navn til Wii, men inneholder langt flere oppgaver.

På Wii får vi «Metal Slug 3» (bildet), som viderefører alt som gjorde de tidligere spillene til klassikere. Her er det run-n-gun for alle penga i det som kanskje er et av de mest forseggjorte spillene i sjangeren.

Det kan også spilles av to spillere samtidig – og redaksjonen kan ikke gjøre annet enn å anbefale dette på det groveste.

Spill også på 123spill!

For deg som bare vil ha en kjapp spillfiks, helt gratis, så drifter vi også 123spill.no. Her er to gode og populære spill fra den siden den siste uka:

 

Toastache

Vær en toast og hopp framover på sandwicher. Samle opp smørklumper for å fly. Hvor langt klarer du å komme?

Paladog

Voff! Du er general Paladog og må lede hæren din av mus, aper og andre dyr mot monstrene. Du kan produsere enheter etter hvor mye mat du har, eller angripe selv!

«Joy Ride», uten Kinect men med Turbo, kan kjøpes fra Xbox LIVE Marketplace, og koster 800 Microsoft-poeng (65 kroner).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3