Epic signerer «The Last Guardian»-skaperens neste spill

I tillegg til «Control»-folka og «Limbo»-skapernes neste.

26. mars 2020 17:04

(PressFire.no): Epic Games avduker nå en ny avdeling som skal fokusere på å ta rollen som utgiver og kan i kunngjøringen avsløre at de har sikra seg rettighetene til tre storheter.

De har blant annet sikret seg det neste spillet fra Fumito Ueda – mannen som sto bak «Ico», «Shadow of the Colossus» og «The Last Guardian».

I tillegg har de sikret seg det neste spillet fra danske Playdead – studioet bak «Limbo» og Inside».

Sist, men ikke minst skal de ha sikra seg de to neste spillene til Remedy Entertainment – som i fjor høst var aktuelle med kvalitetsspillet «Control» og har tidligere stått bak «Max Payne» og «Alan Wake».

Den nye satsingen tar også en litt annerledes form enn det som pleier å være industristandard – skaperne får nemlig beholde alle rettigheter i tillegg til full kreativ frihet.

Likevel vil Epic Games Publishing dekke hundre prosent av utviklingskostnadene – i tillegg til kostnader knyttet til markedsføring og selve utgivelsen.

Samtidig deles overskuddet 50 prosent mellom partene.

Tim Sweeney sier at de lanserer modellen de selv alltid ønsket da de hadde behov for utgivere.

Det påpekes videre at de sikter på å gi ut spillet på flere plattformer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3