Epic Games-sjefen: - Nye konsoller oftere gjør at alle holder seg fornøyde

28. august 2017 16:17

(PressFire.no): Epic Games-sjefen Tim Sweeney er av den frittalende typen, og har både gått i verbalt angrep mot Microsofts strategi og nylig også Google og Apple.

Unreal Engine-mannen og spillskaperen er nå i media igjen, og mener litt av hvert om de nye og kraftigere versjonene av PS4 og Xbox One..

Sweeney blir spurt av Techradar om sine synspunkter rundt de nye konsollsatsingene – PS4 Pro og aktuelle Xbox One X.

Oftere nye

Han mener at nye og kraftigere konsoller, som er kompatible med tidligere maskiner, er en fin måte å holde alle fornøyde.

Sweeney forteller at de får fantastisk grafikk på Xbox One, før han utdyper:

- Jeg er veldig fornøyd med trenden om å lansere forbedra versjoner av konsollene i stedet for å begynne helt på ny og bryte med kompabilitet hver syvende år.

Hvis brukerne må forlate en konsoll til fordel for en helt ny en, så vil det gjøre prosessen vanskeligere, mener Sweeney.

- Jeg mener vi skal beholde bakoverkompabilitet så lenge som mulig når vi introduserer en ny konsoll.

Likevel mener han at han ikke ville introdusert en ny konsoll bare for en 40 prosent ytelsesforbedring.

- Men for to eller fire ganger kraften er det virkelig spennende og verd det, sier han og anslår at det vil være verd det hvert tredje eller fjerde år.

Microsofts svar 7. november

Sony lanserte sin PlaySation 4 Pro i fjor – en konsoll som er kompatibel med alle PS4-spill, men forbedrer opplevelsen på enkelte spill.

Xbox One X er Microsoft sitt svar med samme type strategi, men hvor konsollen er enda kraftigere enn PlayStation 4 Pro. Xbox One X lanseres 7. november.

- Switch fantastisk ytelse for formfaktoren

Sweeney er også svært positiv til Nintendo Switch, som han mener leverer fantastisk ytelse for formfaktoren.

- Nintendo gjorde en fantatisk jobb med «Zelda», som faktisk redefinerer forventningene til spill i den formfaktoren.

- Det viser hvordan Nintendo tenker på et helt annerledes nivå sammenlignet med andre i bransjen. De liker virkelig å være kreative og finne måter å levere dingser folk bare elsker.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3