Epic Games saksøker juksemakere i «Fortnite» for millioner

Går hardt til verks.

12. oktober 2017 20:54

(PressFire.no): Epic Games’ «Fortnite» fikk for to uker siden en egen Battle Royale-modus, som ikke er ulikt «Battleground», men ispedd byggemekanikker.

Det hele har blitt absurd populært, og allerede har over ti millioner personer prøvd ut modusen, som er gratis til de fleste plattformer.

Men juksing har blitt et problem i spillet, og Epic har allerede sagt at de har bannlyst tusenvis av spillere. Nå tar de det enda et steg videre, og saksøker to juksemakere.

Klar tale.

Var med og utviklet jukseprogram

I rettsdokumentene blir de to anklaget for å jukse i spillet, for å spre juksing, og rett og slett for å oppføre seg som digre rasshøl – men kanskje viktigst av alt: at de har brutt Epics brukervilkår og varemerkerett.

Begge har tilhørighet med juksenettsiden AddictedCheats.net, hvor de jobber som support og moderatorer. Dermed mener Epic de har spredt programvare som endrer spillkoden og tillater juksing i «Fortnite».

Begge blir også anklaget for å ha skrevet deler av koden til dette programmet.

- Ingen liker juksemakere, og ingen liker å spille med juksere. Dette er spesielt riktig i disse tilfellene, skriver Epic i dokumentene til retten.

De peker også på at den ene har gått ut og skrytt over at han har en lang historikk med juksing i andre spill, og at han spesifikt prøver å ødelegge spillingen for folk som streamer spillingen sin.

- Tiltalte velger spesifikt å gå etter streamere. Han jubler offentlig i chatten hos streamerne når han greier å drepe de som streamer, ved å poste kommentarer som «LOL I fucked them».

- Når vi spurte hva poenget var med å holde på sånt, responderte han at «Det er gøy å få de til rage og å se streamere grine».

Denne spilleren har allerede blitt bannlyst fra spillet ni ganger, kan Epic forklare, men han lager alltid nye kontoer under falske navn.

- Eat my ass

Den andre saksøkte skal også være involvert i kodingen av jukseprogrammet, og skal i tillegg ha fortalt på nettet at han også jobbet med sin egen variant.

Også han oppførte seg elendig på nett, og Epic fant poster på nettet hvor han diskuterte med andre - og forklarte at målet hans var å være så jævlige mot folk som streamet at de skulle hate spillet.

Som svar på dette skal Epic først ha utestengt saksøkte, og implementert fikser i spillet for å hindre juksingen, men dette ble bare en midlertidig løsning: Saksøkte utviklet sin egen workaround for fiksen.

Og som alltid, så står hovmod for fall. Saksøkte gikk nemlig ut offentlig med fiksen, og ertet like greit Epic i samme slengen:

- Metoden er avslørt. Epic, eat my ass, skal han ha skrevet. Alt dette mens advokatene fulgte nøye med.

Epic mener i tillegg at de to skal ha tjent penger på distribusjonen av jukseprogrammet, og saksøker dermed begge for tett oppunder 1,2 millioner kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3