Enorme endringer i den nye «World of Warcraft»-utvidelsen

... og folk er sinte.

5. april 2014 17:07

(Pressfire.no): «Warlords of Draenor», den neste utvidelsen til «World of Warcraft», er på vei inn i første testfase.

Lista over oppdateringsdetaljene, såkalte patchnotes, har samtidig lekket ut.

Regn ut hva dette betyr for deg

I tillegg til den offisielle bloggposten, har nettsiden MMO-champion samlet en hel mengde informasjon om alt fra nye våpen og områder som venter oss.

Blizzard prøver denne gangen å balansere spilldynamikken, noe som resulterer i at forandringene til alle klassene er av stor betydning. 

Det har i kjølvannet også dukket opp en «talentkalkulator» for klassene i den kommende oppdateringen, der du selv kan ta en kjapp titt på endringene din figur kommer til å gjennomgå senere i år. 

Tar bort fiendekontroll

Samtlige klasser kommer til å oppleve drastiske justeringer.

I et forsøk på gjøre spillet lettere å balansere, har mange såkalte Crowd Control-teknikker – skapt for å kontrollere en mengde fiender – blitt tatt bort fra flere klasser. Dette er gjort i et forsøk på å gjøre spiller-mot-spiller-områder mer fornøyelige, hevder spillskaperne i Blizzard.

I tillegg blir det mye nytt å forholde seg til for dem som spesialiserer seg på det rent oppbyggende:

Mengden teknikker som tillater spillerne å kaste ut helsebringende effekter med øyeblikkelig effekt, kommer til å reduseres kraftig, skriver Blizzard.

– Skade tatt i Raids og Dungeons kommer til å balanseres etter dette, forklarer de.

– Forverrer alt

Det er mange som klager spesielt mye over klassen Hunter på ulike nettfora.

Disse har fått tatt bort mange av sine aller beste teknikker, og spillere av klassen har gått hardt ut på Blizzards forum.

Ikke alle er helt med på disse notene. Noen kommenterer at dette faktisk kan innebære positive tiltak:

– Det fantes en tid der hver eneste klasse var unik, men å gi endeløse fiendekontrolleringer og legge til en masse teknikker på hver klasse, ble for mye. Blizzard har gjort en fantastisk jobb denne runden, skriver brukeren «Huelock» på forumet.

– I stedet for å forbedre alt, har de forverret alt. Det betyr at mer tid må gå til å planlegge akkurat hva du behøver for å stå i mot en viss klasse, i stedet for å slå hodet i tastaturet og satse på at det fungerer.

«Warlords of Draenor» er den femte utvidelsen til snart ti år gamle «World of Warcraft». Utvidelsen kommer i tillegg til overnevnte forandringer, å introdusere et nytt område og muligheten til å skape sitt eget hjem. Utvidelsen er forventet å komme i løpet av høsten.

Her er den første traileren som ble sluppet fra «Warlords of Draenor»: 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3