Endelig kan du spille denne skrekklassikeren slik den var ment å være

Fansen har gjenskapt tapte «STALKER»-brett.

5. mai 2014 14:40

(PressFire.no): Modifiseringsscenen er et av de sterkeste argumentene PC-spillere bruker når de skal bevise plattformens overlegenhet, og noen ganger har de rett.

«STALKER: Lost Alpha» er et glimrende eksempel på hvordan fans kan blåse et nytt liv i klassiske og respekterte spill.

Trøblete utvikling

Mange husker nok det opprinnelige «STALKER»-spillet, som tok for seg det dystre livet i sonen utenfor Tsjernobyl-kraftverket, dominert av mutanter, leiesoldater og lykkejegere.

«STALKER» var i sin tid også preget av trøblete og lang utvikling, og da spillet endelig ble lansert i 2007, ble det ikke lagt skjul på at mye av det opprinnelige innholdet kom aldri med i den ferdige versjonen.

Børster støvet

Noen fans ble aldri helt tilfredsstilt med hvordan «STALKER» ble til slutt, og mente de opprinnelige skjermbildene og videoklippene viste et spill som var vakrere og mer ambisiøst. Dermed satte de i gang med å lage sin egen utgave av «STALKER», basert på innhold som aldri ble lansert.

Det hører også med til historien at utviklerne i GSC også lapp en svært uferdig versjon fra 2004 noen år etter at «STALKER» ble lansert, denne var ment som en kuriositet og lot entusiastene få innsikt i utviklingsprosessen.

Et helt spill

Modifikasjonen som fansen (gruppen kaller seg Dezowave) har utviklet ble startet i 2008, som en enkel remake av disse usette brettene, men etter at GSC selv slapp sin tidlige betaversjon, skiftet de fokus.

Målet ble ikke lenger å bare samle sammen brett som ble klippet vekk, men å bake dem sammen til et fullverdig, frittstående spill med en egen historie, sideoppdrag, ny dialog og så videre.

Forrige uke ble altså «Lost Alpha» lansert. Dezowave advarer, som seg hør og bør i dette miljøet, om at spillet ikke er helt ferdig, og man skal forvente feil. Bare for to dager siden fikk «Lost Alpha» en rykende fersk oppdatering.

Spillet kan lastes ned her, og all nødvendig informasjon finnes også på nettsiden.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3