Endelig er «Hearthstone» ute for mobiltelefoner

For Iphone og Android.

15. april 2015 11:19

(PressFire.no): Det digitale kortspillet «Hearthstone: Heroes of Warcraft» har hatt enorm suksess etter at det først ble sluppet til pc og Mac tidlig i 2014.

I ettertid har spillet, som i utgangspunktet er gratis å spille, også blitt sluppet til nettbrett og Blizzard Entertainment kunne i sin finansrapport slå seg på brystet med over 25 millioner registrerte spillere – på ett år. Vi kåret også spillet til årets strategispill 2014.

Planen har hele tiden også også vært å slippe spillet for mobiltelefoner, men i desember fortalte Blizzard at de måtte pusse på spillet for at det kunne fungere godt på små skjermer.

Nå ute for mobil

Nå har de tydeligvis sett seg fornøyde med mobilversjonen og har sluppet det til iPhone og Android.

I mobilversjonen har utviklerne redusert størrelsen på enkelte elementer, mens de har forstørret andre for å gjøre opplevelsen bedre på en mindre skjerm. Spesielt mana-oversikten har fått en liten redesign – med et lite vindu som kan poppe inn etter behov.

Alt innhold, inkludert de tre utvidelsene «Curse of Naxxramas», «Goblin vs. Gnomes» og nylig lanserte «Blackrock Mountain» er også tilgjengelig.

– Perfekt for mobiltelefoner

Sjef og grunnlegger av Blizzard Entertainment, Mike Morhaime, forteller i en pressemelding at «Hearthstone» er et perfekt spill for mobiltelefoner.

Det er det raske og lett tilgjengelige spilldesignet han mener er så egnet for å ta med seg.

Krav

Det er også verd å få med seg at du må ha minimum iPhone 4S med iOS 5 for å kjøre spillet på Apple-telefoner.

På Android er det litt mer komplekst, men hovedkravet er Android 4.0 og minimum én gigabyte ram. Det påpekes imidlertid på nettsidene til Blizzard at enkelte modeller med grafikkprosessor av typen PowerVR 540/544 kan ha problemer med spillet.

I tillegg skal Asus Transformer Pad TF300T ikke være i stand til å kjøre spillet.

Spillet er foreløpig ikke bekreftet for Windows Mobile. 

Vi har testet spillet på en iPhone 6 og en Sony Xperia Z2 og spillet kjører silkemykt på begge telefonene.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3