Enda en tegneseriehelt får sitt eget spill

Deadpool tar gjerne en pizzabit mellom slagene. Vi har sett spillet.

16. januar 2013 09:32

LONDON (PressFire.no): Deadpool er en større tegneseriekjendis i USA enn Europa, men han har dukket opp i storfilmer basert på X-Men-universet, og i noen spill.

Stort sett i biroller, i skyggen av større Marvel-navn. Snart får han imidlertid sitt eget spill.

Det er Nolan North, Nathan Drake i «Uncharted»-spillene, som stemmelegger den forstyrrede superhelten. Deadpool hører stemmer i hodet og vet ikke helt forskjellen på fiksjon og virkelighet.

Det er ingen tvil om at det er en fargerik fyr vi får bli bedre kjent med.

Frie tøyler

Det eksisterer ingen premiereklar «Deadpool»-film utviklerne har vært nødt til å basere spillet sitt rundt. Det betyr langt friere tøyler for et studio som tidligere har lagd «Transformers»-spillene, nøye planlagt lansert opp mot en premiere.

Sean Miller, regissøren, forteller at den friheten de har nå er noe av det mest spennende ved prosjektet.

- Å få jobbe med X-Men-figurene og Marvel-universet gjør at vi kan ha det moro på jobb, hver dag, sier Miller.

Deadpool er en antihelt i Marvel-sammenheng. Han ble forsøkt helbredet av Wolverine, men det hele var et eksperiment som gikk fryktelig galt. Som resultat ble Deadpool sinnssyk, han har flere personligheter og hører stemmer i hodet.

Nolan North har portrettert denne superhelten i flere sammenhenger før – blant annet i «Spider-Man: Shattered Dimensions» og «Marvel vs Capcom 3: Fate of Two Worlds».

Ifølge Sean Miller fører det til at de fått jobbe med en motivert skuespiller som bryr seg om denne figuren, og kjenner ham.

Ut i fra den halvtimes lange demonstrasjonen vi fikk i London, ser og hører vi North spille på alle strengene.

Deadpool hører tre stemmer samtidig på sitt mest sinnssyke, han rabler og tuller helt på bristepunktet enkelte ganger - snakker både med seg selv, du som spiller, imaginære figurer i spillet og andre, ekte figurer.

Daniel Way, som har skrevet historiene til en rekke Marvel-striper, ble hyret inn for å skrive spillets manus.

Skuddsikre kommentarer

Det å ha en hovedperson med såpass alvorlige personlighetsforstyrrelser gjør at High Moon Studios virkelig har fått anledning til å være kreative. De har skrevet noen skuddsikre kommentarer til hovedpersonen – som er klar over at han er med i et spill, i hvert fall deler av tiden.

Med North, en av de mest rutinerte og respekterte stemmeskuespillerne om bord, betyr det flere morsomme episoder mens Deadpool viser sin spaltede personlighet og glir inn og ut av rollen som spillfigur.

Han bryter regelmessig «den fjerde veggen». Idéen om at han kan snakke til deg som spiller er noe av det morsomste, syns vi.

- Deadpool spiller like mye med deg som du spiller som ham. Han lar deg ofte bli en del av vitsene sine, sier Sean Miller.

- Jeg blir spurt en del ganger: «hvorfor skal vi ha lyst til å spille som Deadpool?». Vel, han mestrer alle våpen, sverd, kampsport og alt som smeller. Han er i essens en helt perfekt figur for et spill.

- Deadpool har tatt over lokalene våre

Kampsystemet er nettopp på grunn av det en miks av alle favoritthobbyene til Deadpool. Det blander nærkamp, sverd og skytevåpen – med plenty muligheter for å dra på seg poenggivende komboer.

Det følger med et oppgraderingssystem og fremstår en del dypere enn «Transformers»-spillene High Moon Studios tidligere har lagd.

Stilen de har lagt seg på er også noe som stikker seg ut. Noen ganger tar hovedpersonen tak i kameraet eller snakker direkte til deg. Andre ganger narres du til å bli med i Deadpools psykoser.

Grafikken er mer leken enn i mange andre superheltspill og står derfor i stil med hovedpersonens sinnstilstand.

Deadpool er ikke bare hovedpersonen. Historien og måten spillet er presentert på er i stor grad lagd av ham, sier utviklerne.

- Han har overtatt våre arbeidslokaler, og har bakbundet sjefen vår de siste seks månedene. Deadpool bestemmer definitivt reglene, sier Sean Miller for å illustrere hvordan de har angrepet denne fiksjonen.

«Deadpool» blir utviklet til PlayStation 3 og Xbox 360, og lanseres en gang senere i år. (Denne korte traileren ble sluppet i fjor sommer).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3