En titt på PlayStation 4-menyene

Fokus på sosial spilling.

28. februar 2013 10:58

(PressFire.no): I kjølvannet av PlayStation 4-pressekonferansen i forrige uke, har Sony nå sluppet et knippe bilder som gir oss en grundigere titt på det nye brukergrensesnittet.

NB! Her kan du se alle bildene.

Den gamle XMB-måten å sortere innhold på, brukt både på PlayStation 3 og Vita, blir erstattet av en ny menyløsning.

Det blir økt fokus på å gjøre spilling mer sosialt – i forhold til å dele videoer og annet innhold.

Litt av tankesettet bak XMB blir imidlertid videreført:

Rull bortover for å bla i innholdet, i kolonnen under spillet dukker det blant annet opp informasjon om hvor mange av PS4-vennene dine som eier samme spill, hvor mange troféer du har gjort deg fortjent til og antallet utvidelser som er tilgjengelig for den aktuelle tittelen.

Inne i venneprofilene får du opplysninger servert på en Facebook-måte der aktiviteter er sortert kronologisk.

En slags tidslinje, altså, som både dekker trofé-status og hvilke spill vedkommende sist har brukt tid med.

PS4-systemet kommer til å ta opp de siste minuttene av alle spilløktene dine.

Deretter kan du trykke Share-knappen på håndkontrolleren og dele, hvis du ønsker det. Ett av de nye bildene fra PS4-menyene viser også et redigeringsverktøy for filmsnuttene.

Andrew House, PlayStation-sjefen, var stolt av å kunne erklære at Sony har inngått et tettere samarbeid med blant andre Facebook og UStream.

Sistnevnte blir trolig en viktig brikke i PlayStation-fremtiden – for Sony tror slike verktøy der du kan streame mens du spiller, chatte med venner både med tekst og lyd, blir viktig fremover.

Sony skisserte med store ord hvordan de skal skape et økosystem der nettbrett, mobiler, PS4, PS3 og Vita snakker sammen – og deler opplevelsene uansett hvor du befinner deg.

Et par av bildene viser PS4-menyene på nettbrett og mobiler.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3