En slik spill-PC har du aldri sett før

Vil ha slutt på klønete oppgraderinger.

8. januar 2014 19:06

(PressFire.no): Razer er kjent for spilltilbehøret sitt, og har de siste årene også satset på spillsentriske bærbare og nettbrett. De er også kjent for å være ganske så kreative når det gjelder design og funksjonalitet på produktene sine. 

Razer viser ofte prototyper av nytt utstyr på CES-messen i Las Vegas. Noen av disse blir til endelige produkter i etterkant, andre kommer aldri i butikk. Interessante er de uansett.

Årets CES er intet unntak for selskapet, i natt presenterte de noe virkelig unikt. Nemlig en PC bestående av moduler som kan fritt byttes ut når man får behov for en oppgradering.

 

Tenker helt nytt

Konseptet heter Project Christine, og er fysisk sett et tårn der de forskjellige modulene plasseres. Modulene inneholder alle de essensielle komponentene: Prosessorer, grafikkbrikker, lagring, kjøling, strømforsyning og så videre.

Hver av modulene er også individuelt avkjølt og har innebygd lyddemping. Modulene synkroniseres automatisk via PCI-Express-arkitektur.

Poenget er at brukerne skal kunne skreddersy modulene akkurat som de ønsker det. Noen vil velge å kjøre tre GPUer samtidig, andre vil kanskje prioritere enklere konsepter med integrert prosessor og grafikk i èn modul.

Velg operativsystem

Du kan selv velge om du vil ha optisk diskdrev eller ikke. Det finnes også en modul med en LCD-skjerm der du for eksempel kan velge operativsystem - men denne kan du ta bort. Alt man i så fall behøver å gjøre er å ta de relevante modulene ut eller inn.

Razer ønsker på denne måten å melde seg ut fra tradisjonell PC-oppgradering, som fremdeles kan fremstå som lite innbydende for mindre tekniske brukere.

Ideen med Project Christine skal være at meget kraftig PC-maskinvare skal være tilgjengelig også for de som ikke er interessert i å rote inne i kabinettene. 

Mye er fremdeles uavklart. Razer ser blant annet for seg en slags abonnementsordning, der man kan bytte ut moduler når ny teknologi blir tilgjengelige, ifølge Engadget. Foreløpig er det også Razer selv som ønsker å produsere og selge modulene, men på sikt vil de kanskje åpne for tredjepartsmoduler. 


NB! Project Christine er fortsatt på prototypestadiet, og det er på ingen måte sikkert at denne pc-en vil komme i salg.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3