En av verdens største «StarCraft II»-stjerner legger opp

Kontroversielle «Stephano» (20) skal bli lege.

14. mai 2013 11:02

(PressFire.no): Om man skal vurdere «StarCraft II»-spillere etter turneringsgevinster alene, er Ilyes «Stephano» Satouri Vestens soleklart beste spiller.

Med over 1,2 millioner på bok fra konkurranser har han bare tre spillere over seg på topplista, alle koreanere. Det sementer hvor unik han har vært i en koreanskdominert esport.

Nå melder Zerg-eksperten at nok er nok. Ifølge PC Gamer legger Satouri opp i august for å fokusere på medisinstudier. Det erklærte proffen selv under en direktesendt spilløkt.

De siste årene har han spilt for storlaget Evil Geniuses.

Svært respektert

Blant franskmannens karrierehøydepunkter finner vi triumfer i IGN ProLeague Season 3 og ESWC 2011 for to år siden.

I fjor kunne han stille seg på den øverste pallen under både WCS EU og NASL3.

Som Zerg-spiller har han vært særlig verdsatt for sin evne til å sette hardt press uten at det går på bekostning av økonomistyringen, en essensiell del av lagets spillestil.

20-åringen har truet med å trekke seg fra konkurransescenen i «StarCraft II» flere ganger tidligere, og uttalte i 2011 at målet med proffspillingen var å samle inn penger før medisinstudier.

Men kontroversiell

På tross av stor respekt i esportmiljøet, har «Stephano» også opparbeidet seg et rykte for å være en kontroversiell spiller.

I fjor ble han arrestert for å være overstadig beruset under fest i etterkant av det svenske datapartyet Dreamhack.

Noen måneder senere var han igjen i trøbbel, etter å ha spøket om å ha sex med en 14-åring under en direktesendt spilløkt. Da fikk han én måneds karante og bot fra laget sitt, Evil Geniuses.

Der har han ikke vært den eneste urokråka. Sist uke sparket de Greg «IdrA» Fields, en annen høyprofilert Zerg, etter gjentatt dårlig oppførsel mot tilhengerne sine.

Nå ventes det en viss panikk i laget, som ligger an til å møte høstens storturneringer uten to av sine beste spillere. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3