Elsket Amiga-klassiker gjenoppstår

«Flashback» i helt ny drakt for PS3 og Xbox 360.

11. april 2013 13:13

(PressFire.no): Vi er nok ikke de eneste med varme tanker om franskutviklede «Flashback» fra 1992. Nå gjenoppstår klassikeren i fullstendig ny drakt.

Da originalen ble gitt ut var det Delphine Software som stod bak roret, mens det denne gangen er Ubisoft som har sikret seg spillet i stallen.

Likevel er det folk som stod bak originalen som nå også fikler med det nye spillet. I spissen står skaperen Paul Cuisset.

Foruten å ha anført slaktede «Amy», har ikke Cuisset vært like profilert som i gullalderen på tidlig nittitall. Den gangen var han kjent som mannen bak pek-og-klikk-klassikere som «Operation Stealth», «Future Wars» og «Cruise for a Corpse».

Det var likevel med «Flashback» at Cuisset oppnådde størst suksess. Faktisk figurerte spillet på ett tidspunkt i Guiness Rekordbok som tidenes bestselgende franske spill.

Mange mistolket «Flashback» som oppfølgeren til en annen klassiker, «Another World». De delte riktignok utgiver og visse fortellertekniske virkemidler, var hadde verken samme utvikler eller en kobling i fortellingen.

Spillet er kanskje mest kjent på Amiga, pc, Super Nintendo og Sega Mega Drive, men kom også til mer eksotiske plattformer som CD-i, 3DO og Jaguar.

Originalen ble kjent for sine vakre omgivelser og animasjoner. Nå gjenoppstår den altså med helt ny 3D-grafikk. Perspektivet ser imidlertid ut til å forbli det samme.

«Flashback» kommer til PlayStation 3 og Xbox 360 «snart». 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3