(PressFire.no): Årets veldedighetsprosjekt tar en liten vending for IKT-linja på Amalie Skram videregående skole i Bergen.
I år plukker de ikke opp bøssene eller selger hjemmelaget bakst og kaffe til forbipasserende, men setter seg foran datamaskiner og spillkonsoller.
Målet er likevel å samle inn så mye penger som mulig til veldedig formål – denne gangen til Bring Children From Streets – som samler inn penger til hjemløse barn.
Det skal de gjøre ved å maratonspille på strømmetjenesten Twitch i 72 timer, hvor de håper at tilskuerne skal donere så det monner.
- Fremtidens generasjon er gamere som oss
En av initiativtagerne, Marius Antonsen, forteller til PressFire at idéen kom naturlig når IKT-klassen er full av geeks.
- Vi liker å leke med teknologien bak dette og vi elsker å spille spill med hverandre. Denne delen av nettsamfunnet vokser og vokser. Twitch-strømming av e-sport blir større og større for hvert år. og jeg vil si at fremtidens generasjon er gamere som oss.
Han forteller at det blir en variert meny på grunn av den lange sendetiden, og avslører en rekke spill som skal spilles.
Det blir viet tid til kjente storspill som «Counter-Strike: Global Offensive», «Star Wars: Battlefront», «Super Smash Bros.» og «Rocket League», men klassikere som «Rollercoaster Tycoon» og «Theme Hospital».
Det blir også pauser fra de digitale spillene hvor det kommer til å spilles kort- og brettspill som «Cards Against Humanity», «Monopol» og «Uno», avslører Antonsen.
Han påpeker likevel at enkelte spill kan bli byttet ut siden lista ikke er helt spikret ennå og at spillene stort sett er plukket ut av interessen til de involverte.
Har ikke satt konkret mål
Antonsen mener det burde være mulig å få inn 50 000 kroner om dette sprer seg i rette kanaler.
- Strømming for veldedighet skjer jo veldig ofte, og det pleier som regel å komme inn over 100 000 hvis man gjør en bra jobb, sier han, men forteller at de ikke har sett noe konkret mål enda.
Selve gjennomføringen skjer fra 10. til 13 mars og vil foregå i puljer, hvor det byttes mellom forskjellige lag.
- Vi må nesten ha en slik løsning ettersom det vil foregå i 72 timer, og vi er skoleelever som allerede sliter nok med å holde oss våken på skolen fra før, sier han og og ler.
Hvordan har reaksjonen vært fra lærerne og skolen?
- Faktisk så er noen av lærerne våre spillere selv, så de var veldig positiv og entusiastiske, avslører Antonsen og fortsetter:
- På tross av at dette er litt uortodoks, så har skolen selv sagt at det er «et kreativt og godt tiltak». Vi har også fått mye støtte fra dem.
En av lærerne kan også finne på å dukke opp i selve strømmen, tror han.
Streamen starter altså 10. mars. Du kan følge Facebook-eventet her.