Elektrisk stemning da underdog tok seg til finale under Eclipse 2

24. oktober 2016 13:17

JESSHEIM/GARDERMOEN (PressFire.no) «Super Smash Bros.»-esset Adam «Armada» Lindgren viste nok en gang hvorfor han er i en klasse for seg selv da han danket ut Mustafa «Ice» Akcakaya under finalen av Eclipse 2 søndag kveld.

Den svenske stjernespilleren var tilbake i Oslo for å forsvare fjorårets tittel som han da sikret seg etter å ha slått ut landsmannen William «Leffen» Hjelte.

Mange forventet nok at Lindgren og Hjelte, begge ansett å være blant de aller beste spillerne i verden, i år også ville komme til å møte hverandre i finalen, men slik ble det imidlertid ikke med en råsterk Akcakaya på plass. 

Foto: PressFire.no / Jarle Hrafn Grindhaug

– Han kommer til å være mye farligere neste gang

Når PressFire huker tak i Lindgren etter finalen er han ikke særlig opphengt i å snakke om seg selv eller kampen. Han forteller at det føles veldig bra å ha vunnet og at oppgjøret mot «Ice» var spennende, men han tar seg lengre tid å snakke om nettopp hans finalemotstander. 

«Ice» har spilt veldig bra. At han slo «Leffen» to ganger, noe jeg ikke tror har skjedd på veldig mange år, er sterkt, og så tok jo han meg til siste sett. Jeg er ganske sikker på at det er første gang, sier han.

Og han fortsetter:

– Som utøver føler man alltid at man kunne gjort ting bedre, men min mentalitet er at man må ta ett steg om gangen. Big House 6 (en annen stor turnering, journ. anm.) var et stort steg for «Ice». Han kom seg langt, og nå slår han «Leffen» og tar meg til siste sett.

– Han kommer utvilsomt til å være mye farligere neste gang, avslutter han.


Adam «Armada» Lindgren.
Foto: PressFire.no / Jarle Hrafn Grindhaug.
Adam «Armada» Lindgren.
Foto: PressFire.no / Jarle Hrafn Grindhaug.

Har mye respekt for vinneren

Akcakaya har utmerket seg i tidligere turneringer, som Big House 6, men det kan trygt sies at han spilte noen av sine beste sett noen sinne mot Hjelte før finalen. 

Mot Lindgren er situasjonen imidlertid litt spesiell, påpeker han. På den ene siden tror han at han kunne prestert noe bedre, men sier det har vært vanskelig å spille mot en han respekterer veldig høyt. 

– Jeg klarte ikke helt å vise hva jeg er I stand til mot «Peach» (karakteren Lindgren spilte, journ. anm.), men jeg tror at jeg er på rett vei. For meg gjelder det å ha mer tålmodighet og å holde seg til planen, sier han.

– Armada er en av mine beste venner og er som en bror for meg. Tidligere har jeg hatt problemer med å gi alt mot han fordi jeg fortsatt heier på han selv om vi spiller mot hverandre, men jeg har skjønt at den største respekten jeg kan gi han er å nettopp prøve mest mulig, sier han.

Mustafa «ICE» Akcakaya.
Foto: PressFire.no / Jarle Hrafn Grindhaug.

Håper på en lysende karriere

Like før Eclipse 2 ble det annonsert at Akcakaya har signert for den kanadiske e-sportorganisasjonen Luminosity, som huser flere velkjente spillere og lag innen forskjellige titler.

Med et skikkelig støtteapparat i ryggen og en prestasjon under Eclipse som har gjort det klart - skulle det vært noen tvil tidligere - at den tyske spillere kan konkurrere på det høyeste nivået vil han nå jobbe mer målrettet videre. 

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan jeg presterte i PAL-versjonen av spillet siden det er vanskeligere enn NTSC. Likevel er det mye jeg kan jobbe med, så jeg kommer til å bruke mer tid på å gå gjennom kampene mine fremover. Forhåpentligvis kan det bringe en lysende karriere, sier han. 

Foto: PressFire.no / Jarle Hrafn Grindhaug.

Kom ikke med til Smash Summit

Om litt over en uke finner Smash Summit 3 sted i Canada. Her har arrangørene plukket ut ti utøvere som får direkte invitasjoner til turneringen, og latt «Smash»-miljøet stemme frem seks ytterlige spillere de ønsker å se delta. 

Akcakaya var ikke én av de ti utvalgte spillerne, og for noen dager siden viste det seg at han heller ikke fikk nok stemmer til å bli tildelt en plass i turneringen, noe som har skapt en noe amper stemning i miljøet.

Eclipse-vinneren Lindgren synes det skuffende at Akcakaya ikke blir å se under Smash Summit.

– Jeg synes det er veldig skuffende. Enkelte vil påstå at ikke alt handler om ferdigheter, og det kan stemme, men jeg mener at «Ice» er på det nivået at han like gjerne kunne fått en direkte invitasjon, sier Lindgren. 

I «Super Smash Bros. 4 for Wii U»-turneringen ble det nederlandsk seier da Ramin «Mr. R» Delshad overkom tyske «Sodrek» i finalen med stillingen 3-0. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3