«Eclipse»-drama da ukjent nordmann danket ut en av verdens beste spillere

– Trodde det var en oppvarmingskamp.

15. november 2015 13:17

(PressFire.no): Forventningene var trolig ikke skyhøye da Petter «Muckduck» Valderhaug lørdag kveld gikk på scenen for å spille nok en kamp i den pågående «Eclipse»-turneringen.

Ikke fordi han nødvendigvis er en dårlig spiller, men fordi han skulle møte en av verdens beste «Smash Bros.»-utøvere, Weston «Westballz» Dennis.

Sjette beste i verden

Sistnevnte, som representerer organisasjonen Tempo Storm, hadde tatt turen helt fra USA for å delta i turneringen som skal dele ut i overkant av 100 000 norske kroner.

Amerikaneren er en høyt merittert spiller, og det er ikke uten grunn at han er rangert som nummer seks i verden av nettstedet Smashboards.com. Senest i september kunne man se Dennis sikre annenplass under DreamHack London. 

Valderhaug, derimot, rangeres som nummer 51 i Norge og kan skilte med blant annet en 13. plass under fjorårets Gigacon og en 7. plass under Waldesmash IV samme år. Jubelen stod derfor i taket i Kanonhallens lokaler da nordmannen til slutt kom seirende ut av oppgjøret med stillingen 2-1. 


Petter «Muckduck» Valderhaug.
Foto: Birkir Baldvinsson

Ydmyk vinner

PressFire får så vidt huket tak i Valderhaug inne i en skare av folk som ønsker å gratulere han etter kampen. Seieren har uten tvil gjort et tydelig inntrykk på 23-åringen, men når spørsmålet om hvordan det føles å ha slått en av verdens beste spillere stilles er han rask å ta sin motstander i forsvar. 

– Det føles egentlig litt urettferdig ettersom Dennis opplever jetlag og tok ting ganske useriøst i starten. Men det føles jo naturligvis utrolig deilig også, sier han.

– I den første kampen valgte han karakteren «Mewtwo» og tenkte at han kunne spille med dårlige manerer, noe han trolig gjorde fordi han mistenkte at jeg bare var nok en dårligere spiller enn han selv og han dermed kunne slå meg med en svak karakter. 

– Undervurderte han deg?

Det dreier seg nok om en kombinasjon av undervurdering, jetlag og sliten fyr mot en oppvarmet og ikke fullt så sliten Petter, sier Valderhaug med et smil. 

Trekker seg i protest

I løpet av natt til søndag har det utspilt seg drama i sosiale medier i kjølvannet av Dennis' tap mot den ukjente nordmannen.

Tempo Storm-spilleren skal etter kampen ha fortalt turneringsledelsen at han bare trodde det hele var en oppvarmingskamp, noe han går i detaljer om på både Twitter og Reddit.

Selv om tapet mot Valderhaug bare sendte ham ned i den nedre bracketen, og ikke ut av selve turneringen, valgte amerikaneren å gi fra seg påfølgende kamp i protest etter å ha ikke ha blitt hørt av turneringsledelsen.

Håvard «Howie» Ottosen fra admingruppen har også tatt til Twitter for å utdype om situasjonen, og han er klar i sin tale når han sier de står ved avgjørelsen.

– Du har gitt meg tre forskjellige historier før det du nå skriver på Twitter, der to av de går ut på at det bare ble spilt én kamp og en som sier det ble spilt to kamper. Samtidig er det ingen som kan stille seg bak en eneste av dine forklaringer. Motstanderen din sin forklaring stemmer også hundre prosent overens med det to tilskuere sier, skriver Ottosen. 

I dag skal det hele avgjøres

«Eclipse» går inn i turneringens siste dag, søndag, og kun de 32 beste spillerne gjenstår. Selv om en av verdens beste spillere allerede har røket ut av turneringen er konkurransen nå meget tilspisset, med flere av de norske håpene og internasjonale storspillerne fortsatt med i kampen. 

Dagen i dag vil utvilsomt by på heftig «Smash Bros.»-spilling, og om du ikke har mulighet til å komme innom Kanonhallens lokaler på Løren i Oslo kan du også følge sendingene gjennom PressFires Hitbox-kanal

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3