EMI saksøker spillutvikler

Mener «Def Jam Rapstar»-skaperne ikke hadde lov til å bruke musikken deres.

30. mars 2012 15:08

(PressFire.no): Musikkindustrien er en vrien nøtt å knekke når det gjelder lovverk, landegrenser og opphavsrett. Det har «Def Jam Rapstar»-utvikler 4mm Games og Terminal Reality smertelig fått erfare.

Spillet er en slags rap-versjon av «Singstar» som lar spillerne synge med til over 120 sanger.

Utviklerne har blitt saksøkt av det gigantiske plateselskapet EMI for ikke å ha papirene i orden. Blant annet er bruken av en låt fra Lil Wayne (bildet) i stridens kjerne.

En papirlimbo

Selskapet mener utviklerne ikke har de nødvendige rettighetene til å bruke sangene deres, og sier videre at de gjorde det klart tidlig at det var en papirlimbo å komme seg gjennom – men at utviklerne ikke gjorde noe med det.

De fleste av EMIs krav kommer av at de er deleiere i sangene. For eksempel eier EMI ti prosent av DJ Khaleds «I’m So Hood», 16 prosent av MIMS’ «This Is Why I’m Hot» og 30 prosent av Lil Waynes «Got Money».

Samtidig mener selskapet at utviklerne har brukt deler av sanger ulovlig, slik som Daft Punks «Harder Better Faster Stronger». Sangen er ikke med i spillet direkte, men den samples i Kanye West-låten «Stronger».

Saksøkt for 46 millioner kroner

EMI krever 150 000 dollar for hver av de 54 sangene de mener er brukt uten tillatelse, totalt 8,1 millioner dollar eller over 46 millioner kroner.

I tillegg krever de sin del av profitten spillet har generert, og en rekke andre potensielle søksmål kan stå for tur, melder HollywoodReporter.com.

EMI eier for eksempel rettighetene til å distributere, vise og framføre låtene offentlig – mens i spillet er det mulig for spillerne å velge sanger, filme seg selv og dele disse videoene på nettsidene til spillet.

FOTO (hovedbilde): SCANPIX

Her er noen brukerskapte rap-høydepunkt fra spillet som kom ut høsten 2010:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3