EM-utvidelsen til «FIFA 12» mangler halvparten av spillerne

- En forretningsmessig avgjørelse, sier EA.

25. april 2012 12:42

(PressFire.no): I går ettermiddag ble EM-utvidelsen til «FIFA 12» sluppet. I stedet for å lansere et eget spill dedikert til et fotball-mesterskap, som har vært tradisjonen, valgte Electronic Arts denne gang å utvide det eksisterende «FIFA»-spillet.

For omtrent 150 kroner får du altså en smak av EM. Men ikke alle 53 UEFA-landslagenes spillere.

Blant annet består en av vertsnasjonene, Ukrainia, av et lag med oppdiktede navn. Også landslagene til Wales og Makedonia er sammensatt av generiske navn.

Norge er imidlertid representert i spillet med en offisiell lisens, om det er en trøst.

Et spørsmål om penger?

Etter lanseringen i går har EA rykket ut for å forklare.

Ideelt sett skulle utgiveren sett at dette var mulig å få til, men lisenser og forhandlinger med 53 lands særforbund – kombinert med et spørsmål om økonomi – gjør at 29 landslag består av spillere du kjenner navnene på. 24 lag består av oppdiktede navn, sier EA.

- Landslagene i «Euro 2012» er en kombinasjon av lag med offisielle lisenser, dekket av vår FIFPro-lisens og generiske lag. Vi skulle ønske vi kunne hatt offisielle lisenser til alle lagene. Av de 53 er 29 representert med en slik lisens, sier EA i en uttalelse til Eurogamer.

- Inkluderingen av landslag er forhandlet fram mellom EA og hvert lands fotballforbund.  

- Dette er basert på en forretningsmessig avgjørelse rundt størrelsen på markedet og begrensede ressurser. Innenfor disse parameterne var vi ikke i stand til å forhandle avtaler med hvert av fotballforbundene for å få deres landslag med i spillet, sier EA.

Utvidelsen til «FIFA 12» som gir deg en smak av EM, kan bare kjøpes digitalt og krever at du eier «FIFA 12» til enten PS3, Xbox 360 eller pc. PlayStation Store, Xbox LIVE Marketplace og Origin er stedet å besøke om du er interessert, og har cirka 150 kroner å avse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3