EAs spillbutikk ble plyndret av nettmobb

Gavekort kunne brukes mer enn én gang.

15. oktober 2012 11:00

(PressFire.no): I helga begynte spillutgiveren EA å sende ut gavekort til hjelpsomme spillere som fylte ut en lengre spørreundersøkelse for dem. 

Bongene var på 20 amerikanske dollar, merket for engangsbruk og kunne byttes inn hos den digitale spillbutikken Origin.

Men storutgiveren hadde ikke forsikret seg om at nøklene faktisk bare funket én gang. Over helga skal flere tusen spillere ha anskaffet seg gratis spill i Origin. 

Fikk storspill

Spillbloggen Kotaku skriver at gavekortene var gyldige for alle brukere med amerikanske og kanadiske brukerkontoer, og kunne deles fritt på tvers av brukere.

Da det massive nettsamfunnet Reddit fikk nyss i saken og en av nøklene ble delt, skal snøballen virkelig ha begynt å rulle.

Der skal en mengde gratispassasjerer ha fått tilgang til store utgivelser som «Dead Space»-spillene, «Dragon Age»-serien, «Crysis» og de to første «Mass Effect».

Hullet er tett

EA tettet etter hvert hullet, og det skal ikke lenger være mulig å bruke de lekkede gavekodene til snusk.

Det er foreløpig ikke klart hvilke videre reaksjoner spillselskapet har på hendelsen, ei heller om man får beholde spillene som ble anskaffet på dette viset.

Dette er for øvrig ikke første gang EAs nettbutikk er i uvær. Under «Battlefield 3»-lanseringen måtte alle spill aktiveres gjennom nettbutikken. Som var under svært hard last.

Resultatet var at en stor mengde spillere ikke fikk installert krigsskytespillet på lanseringsdagen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3