EA utestenger kjent «FIFA»-deltaker på livstid i alle sine spill etter trusler og ufin oppførsel

- De var redde for at jeg kom til å vinne.

25. februar 2020 15:59

(PressFire.no): Det er i en åpen melding på Twitter at Electronic Arts forklarer at de har utestengt «FIFA»-spiller Kurt «Kurt0411» Fenech fra alle deres spill på livstid.

Fenech har vært en aktiv utøver av «FIFA» som e-sport i lang tid, men har i sine sosiale kanaler vært svært kritisk til EAs håndtering av spillet – i tillegg til å være generelt ufin mot selskapet og motspillere.

I november i fjor ble han bannlyst fra å delta i alle offisielle EA-turneringer i spillet etter at han kalte en motspiller «a son of a bitch» og ropte «fuck you, EA» for åpent kamera under en livesending, før han spyttet på en EA-logo.

Manet til «revolusjon»

- Alle som har spilt dataspill har sagt det der til motstanderne sine, spesielt i «FIFA», forklarte Fenech etter det opptrinnet.

- Forskjellen er at jeg har et kamera foran meg. Endrer det noe? Nei, jeg bryr meg ikke. Jeg bryr meg ikke en dritt om at det er et kamera foran meg. Hvorfor må jeg endre det jeg sier fordi det er et kamera foran meg?

- Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke kalte han mer.

Etter bannlysingen skal flere EA-ansatte ha blitt utsatt for trakassering. Noen av disse skal ha fått sine Twitter-kontoer hacket, hvorpå meldinger med støtte til Fenech ble lagt ut.

Fenech selv skal ha postet videoer hvor han stiller seg bak denne oppførselen, og samtidig delt sosiale kontoer til EA-ansatte til sine nær 100 000 Twitter-følgere.

Får ikke spille mer

Dermed har EA nå bannlyst Fenech fra hele sin nettjeneste Origin, hvilket betyr at han ikke kan spille noen av EAs spill på nett framover – inkludert «FIFA» – for all framtid.

- Kurt har fortsatt å legge ut misbrukende og truende meldinger og videoer om EA-ansatte og andre spillere i sosiale medier, og han har oppfordret andre til å gjøre det samme, skriver EA i en uttalelse.

- Hans meldinger har gått over streken for anstendighet og inn i personangrep, som bryter med våre retningslinjer. Vi tolererer ikke truende adferd.

Fenech er, ikke overraskende, ikke fornøyd med dette. På Twitter skriver han at han aldri har sagt noe han ikke burde.

- Dette er dypere enn noen tror. De ville ikke at jeg skulle delta på events fordi de var redde for at jeg kom til å vinne. Nå er jeg den andre største streameren av spillet deres, og de er redd jeg skal ta over for gullgutten deres.

- Når alt er sagt og gjort så skal vi slå dem, tro meg. De har penger, men vi har tallene. Fuck dem og alle som er på deres side.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3