EA stenger «FIFA World» og «Battlefield Heroes»

Kroken på døra for fire free-to-play-spill.

16. april 2015 11:03

(PressFire.no): Dette skjer med ujevne mellomrom: onlinebaserte, eldre spill blir tatt ned og stenges.

Det koster å holde disse levende, moderert, feilfrie – og i de fleste tilfellene, også med påfyll av nytt innhold fra tid til annen.

Electronic Arts har nå bestemt seg for å dra pluggen til et nytt knippe slike titler.

I juli er det slutt på råninga
i «NfS: World».

Skuffa «Need for Speed»-fans

– Noen av våre free-to-play-spill er ikke så populære som de en gang var. Så vi er nødt til å ta den vanskelige avgjørelsen i dag, vi stopper utviklingen og tar gradvis bort støtten til fire free-to-play-titler for pc: «Battlefield Heroes», «Battlefield Play4Free», «Need for Speed World» og «FIFA World».

Disse spillene vil være levende i ytterligere 90 dager. Etterpå blir de skrudd av, opplyser EA-toppen Patrick Söderlund.

«FIFA World» åpnet i mai i fjor. Denne
sommeren er det slutt. 
«FIFA World» åpnet i mai i fjor. Denne
sommeren er det slutt. 

Etter å ha testet spillet i beta i nesten 18 måneder, mottatt en mengde tilbakemeldinger og hatt mye moro med spillerne, fant vi ut at vi ikke hadde gjennomslagskraft til å bringe spillet ut til en full, kommersiell lansering. Det er en tøff avgjørelse å ta, men en vi mener er riktig, heter det i en uttalelse fra noen av utviklerne bak «FIFA World», fotballspillet som først åpnet i fjor.

I kommentarfeltet under EA-blogginnlegget, er det spesielt «Need for Speed World»-spillere som er mest skuffa. Flere av disse mener bilspillet er potent og levende, byr på nok innhold slik det fremstår i dag, og derfor ikke fortjener å bli stengt.

Kanskje EA har nye planer, også for en MMO-variant – ikke bare et konsollfiksert nytt «Need for Speed» fra det ferske Göteborg-studioet Ghost Games?

Disse folka kommer i løpet av året ut med en oppfølger til 2013-spillet «Rivals». Sjefen i Ghost fortalte PressFire at «vi kommer til å ta noen grep i fremtiden, som vil få flere av «Need for Speed»-fansen tilbake igjen – folk som kanskje ikke har prøvd de siste par spillene.»

EA ruster opp til
stjernekrig denne høsten.

Freder «Star Wars: The Old Republic»

Söderlund forsikrer samtidig at EA ikke har planer om å stenge ned et av selskapets dyreste og mest ambisiøse MMO: «Star Wars: The Old Republic». Dette spillet kom ut senhøsten 2011 og har etter hvert fått en ny betalingsmodell, flere spillere og jevnlig påfyll.

Dette onlinespillet får mer historiedrevet innhold i løpet av året, sier EA.

 Det er et spill som fortsetter å ha veldig entusiastiske spillere og har en voksende fan-base, sier Söderlund.

Fredag slippes den første
«Battlefront»-traileren.

«Star Wars: The Old Republic» blir bare én av kanalene EA har tenkt å utnytte for å legge seg i dragsuget til all oppmerksomheten «Star Wars» får i 2015 – med J.J. Abrams-filmen som trekkplasteret, og et nytt «Star Wars Battlefront» vi snart får se den første ordentlige smakebiten fra. Fredag kveld er det nemlig premiere på den første traileren med spillscener, en trailer som «vil knuse internett», ifølge DICE som lager denne «Battlefront»-oppfølgeren.

Når det gjelder «Need for Speed World», «FIFA World», «Battlefield Heroes» og «Battlefield Play4Free», stenges disse 14. juli i år.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3