EA-sjefen: - Spillerne har gjort det klart at vi ikke har råd til loot box-bråk rundt «Anthem» og «Battlefield»

Lover at det ikke skjer.

16. april 2018 13:24

(PressFire.no): Det er i et intervju med theverge.com at Electronic Arts-sjefen Patrick Söderlund snakker om loot box-bråket rundt «Star Wars: Battlefront II» og framtiden.

Der forteller han hvordan spilgiganten har «tatt betydelige grep som et selskap for å gjennomgå og forstå mekanikkene i kapitalisering, loot boxes og andre ting i spillene deres før de lanseres».

- For de kommende spillene, for «Battlefield» eller «Anthem» har spillerne gjort det klart at vi ikke har råd til å gjøre lignende feil. Og det skal vi heller ikke gjøre, slår han fast.

Som kjent var det hvordan man kunne kjøpe seg fordeler i «Battlefront II» som skapte reaksjoner, noe som resulterte i at hele butikken ble skrudd av før lansering.

Nå skal butikken i «Star Wars: Battlefront II» snart inn igjen, men nå vil det kun være mulig å handle kosmetiske endringer eller oppgraderinger.

Spillet solgte noen millioner mindre enn forventningene og ifølge finansrapporten til Electronic Arts skyldtes det bråket rundt loot boxes.

Det hører også med til historien at «Anthem» ble utsatt fra årets planer og til 2019, men EA påpeker at det skal ha blitt gjort for å ikke havne sammen med årets lansering av «Battlefield».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3