EA-kritikere sperres ute fra «Dragon Age II»

Sensurerer bort negativitet. (oppdatert)

11. mars 2011 16:28

På det offisielle forumet til BioWare, har det den siste tiden vært store mengder kritikk mot det nylig lanserte rollespillet deres, «Dragon Age II».

Nå har forummoderatorer slettet det som skal være over førti tråder med kritikk mot spillet. Innleggene som har blitt slettet blir markert med en automatisk melding som oppgir grunnen «spam», eller søppelpost. Foruminnlegg som snakker positivt om spillet, skal derimot ha fått stå uendret.

Det er verd å nevne at i brukerreglene til forumet defineres innlegg som tar opp det samme emnet mange ganger som spam.

En bruker skal også ha blitt suspendert fra forumet i 72 timer, noe som også betyr at han ikke kan aktivisere sin Signature Edition av «Dragon Age II». I praksis sperret Electronic Arts ham ute fra et spill han har kjøpt.

Denne brukeren fikk suspensjonen etter å ha lettet på hjertet på følgende vis:

- Har dere solgt sjela dere til EA-djevelen?, skrev han i et foruminnlegg.

Spillet må aktiviseres over nettet med en brukerkonto, men siden kontoen hans nå er suspendert er det ikke mulig før suspensjonen er over.

Community-manager hos BioWare, Stanley Woo, har forklart at det er en vesentlig forskjell fra EAs nettsamfunn og BioWares eget system. En sperring hos BioWare vil ikke påvirke tilgangen til et spill, men en sperring hos EAs nettsamfunn vil sperre deg ute fra spillet.

- Sperring fra EAs nettsamfunn skjer fra en annen avdeling og er resultatet av at noen trykker på REPORT POST-knappen. En slik sperring kan påvirke tilgangen til spill eller utvidelser, skrev Woo.

OPPDATERING:

Erika Kristine, som jobber med sosiale medier for BioWare, har kommentert saken på Facebook. Hun mener denne saken er en blanding av løgner og menneskelige feil.

- Han ble sperret ute fordi han brukte et vulgært språk, og slik er reglene på forumet. Men sperringen var av feil type, og de skal ha fikset det, skriver Erika Kristine i en Facebooktråd.

- Det var kun en midlertidig sperring fra forumet. Det er som en straff for å bryte reglene. De vil ikke at forumet skal bli noe stygt og negativt. Meningen er at det skal være et morsomt sted for folk å få hjelp, legge igjen meninger etc. Ikke fornærme.

En bruker påpeker at sterke meninger ikke bør påvirke muligheten til å spille spill fra EA/BioWare, men Kristine mener det var en menneskelig feil at han ble sperret.

- Det var ikke tilfelle. Det var en tabbe som ble gjort i administrasjonen. De fikser det. Han skulle ikke hatt kontoen sin sperret. Det var bare en uskyldig feil. Det skjer når mennesker er involvert, skriver Kristine i et svar på Facebook.

Hun påpeker likevel at hvis kontoen din blir sperret, skal det fremdeles være mulig å spille spillet. Du må bare trykke «ok» når du får beskjed om at kontoen din er sperret. Kristine skriver videre at brukeren som hevder han er sperret ute fra spillet, bare dikter opp løgner.

Brukeren hevder imidlertid ikke at han ikke lengre kan spille spillet, men at det ikke er mulig å få installert spillet.

Takk til Daniel Ostnes for tips.

«Dragon Age II» ble lansert til PC, PlayStation 3 og Xbox 360 denne uken.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3