EA gir opp «FIFA Manager»-drømmen

«Football Manager» vant duellen.

25. november 2013 15:18

(PressFire.no): Siden 2005 har gigantutgiveren EA gått rett i strupen på ringreven «Football Manager», som omtrent har hatt monopol på fotballtrenerspill det siste tiåret.

«FIFA Manager»-serien fikk et nytt tilskudd for bare en knapp måned siden, men har etter alle solemerker slitt med å innfri skapernes salgsmål.

Nå legges «FIFA Manager»-serien ned for godt. Det melder Gamesindustry.biz, som siterer seriens sjef Gerald Köhler. 

Tapte for erkekonkurrent

– Fotballmanagersjangeren er svært spesialisert akkurat nå, og spilles hovedsakelig i England og Tyskland. I tillegg har ett spill nær sagt dominert markedet, forklarer tyskeren i en uttalelse.

Selv om han aldri nevner konkurrenten ved navn, framstår det som åpenbart at den bestselgende «Football Manager»-serien er målet for insinuasjonen.

– Nisjen og og en generell trend mot nett- og mobilspill er andre årsaker. Dessuten nådde serien et punkt hvor den trengte en ny motor eller netteknologi for å få et løft. Da vi summerte alle disse faktorene, besluttet vi å blåse i fløyta for siste gang.

Köhler nevner ikke hvordan det påvirker framtidige oppdaterer eller kundeservice for eksisterende kunder. I aller minste fall blir det ingen nye spill i serien.

Små og store problemer

I likhet med erkekonkurrenten hadde «FIFA Manager» også hovedfokus på detaljstyring av en fotballklubb ved å justere taktikk, handle spillere og foredle stallen.

EA gjorde likevel noen markante forsøk på å skille seg fra «Football Manager». Blant annet var de svært tidlig ut med en avansert 3D-simulering av kampene.

Utover å tilby en diger database over ulike spillere og ligaer og avanserte verktøy for å traktere dem, hadde serien også et noe alternativt fokus på privatlivet ditt som trener.

Blant annet kunne en skilsmisse ha stor innflytelse på resultatet ditt i de neste kampene, men Personal Life-tjenestene kunne koke helt ned såpass små ting til at du fikk kjeft for å glemme bursdagen til din utkårede. Modusen kunne slås av.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3