EA bekrefter nedleggelse av «Need For Speed»-studio

Flere studioer står i fare.

20. desember 2008 09:22

I en pressemelding bekrefter EA at studioet bak «Need for Speed»-serien blir oppløst. Som vi tidligere har skrevet har ryktene versert i flere dager allerede. Deler av studioet, som også hadde ansvaret for «Skate»-serien, flyttes til EAs studio i Barneby, British Colombia.

Lite blir sagt om fremtiden til «Need For Speed» og «Skate», men utviklingen av «Skate 2» er i sluttfasen så det ville være overraskende om vi ikke får spillet som planlagt 22. januar.

FLERE BLIR BERØRT

Pressemeldingen forteller også at hele ni andre EA-kontorer enten vil bli oppløst, lagt ned eller påvirket på annen måte.

Hele prosessen er en del av EAs plan om å kutte kostnader for 120 millioner dollar, noe som innebærer å redusere arbeidskraften med cirka 1.000 ansatte eller 10% om du vil.

Det er mange dystre nyheter i spillbransjen om dagen. I går kom nyheten om at Free Radical Design er på konkursens rand, og vi får nok se mer av denne typen nyheter i månedene som kommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3