EA avslører nedlastbart firkløver

Spillbuketten heter «Warp», «Wildlife» «Fancy Pants Adventures» og «Gatling Wars».

11. november 2010 11:54

Electronic Arts er mest kjent for gigantiske storproduksjoner, men har begynt å vise en voksende interesse for mindre, nedlastbare spill til PlayStation Network, Xbox LIVE Arcade og PC.

I sommer ga de for eksempel ut «DeathSpank» og «Shank», i tillegg har selskapet allerede annonsert både «MicroBot» og «Spare Parts».

Og nå har EA avslørt at de kommer med tre ytterlige spill: «Warp», «Fancy Pants Adventures», «Gatling Wars» og «Wildlife: Forest Survival».

«Warp» utvikles av det uavhengige utviklerstudioet Trapdoor Entertainment og beskrives som et snikespill i en science fiction-verden med kamera i fugleperspektiv. Ifølge pressemeldingen skal også grafikken være særegen. Spillet markerer det første konsollspillet for dette utviklerstudioet.

«Fancy Pants Adventures» er et svært populært Flash-spill som nå skal få livets rett på konsoller. Dette er et plattformspill med en særegen, håndtegnet naivistisk stil.

Nettleserversjonen har ifølge pressemeldingen blitt spilt over 100 millioner ganger og konsollversjonen vil kombinere de to versjonene som har blitt gitt ut med en helt ny verden og historie. Den nye utgaven vil også få nye funksjoner laget spesifikt med tanke på konsoller.

- Lidenskapen til fansen har vist at «The Fancy Pants Adventures» har vært overveldende og å gi det ut på konsoll vil gi dem den beste spillopplevelsen for plattformspill, sier Borne Games-sjefen Brad Borne i pressemeldingen.

«Gatling Gears» er det første spillet til Vanguard Games, det nye studioet til Guerilla Games («Killzone»)-grunnleggere etter at de slo seg sammen med «Greed Corp.»-studioet W!Games.

Spillet skal være satt til det samme type steam punk-universet som «Greed Corp.», men nå med en helt kalt Max Brawley som styres med begge analogstikkene – altså en real twin stick shooter på fagspråket.

Tidligere «Killzone»-mann, Martin de Ronde, er glad for å nå være indie-utvikler.

- Det er veldig spennende å være del av et uavhengig studio igjen, og ta med seg erfaring fra Guerilla Games til utviklingen av nedlastbare spill, forteller han i pressemeldingen.

I flerspillersopplevelsen «Wildlife: Forest Survival» vil spillerne ta rolle som dyr i kampen for tilværelsen.

- Opplev spenningen av dyr som sloss mot hverandre, hvor du lærer om naturlovene og føler jaktens adrenalinrush, sier EA-produsent Jon Dean i pressemeldingen.

Opp til 12 spillere skal kjempe mot hverandre og hvert dyr har spesielle egenskaper, hvor for eksempel haren vil være kjapp på labben og ha sansen for å forutse farer, mens reven vil være en snik - bokstavlig talt.

«Warp» kommer til PS3, Xbox 360 og PC sommeren 2011. «Fancy Pants Adventures» kommer til PS3 og Xbox 360 våren 2011. «Gatling Gears» kommer til PS3, Xbox 360 og PC våren 2011. «Wildlife: Forest Survival» kommer til PS3 og Xbox 360 våren 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3