E-sport-giganten MTG satser ytterligere på spill

Punger ut over 800 millioner for andel i spillutvikler.

13. oktober 2016 11:06

(PressFire.no): Den svenske mediagiganten MTG kjøper seg nå inn i den tyske spillutvikleren InnoGames, som blant annet har stått bak mobilspillene «Tribal Wars» og «Forge of Empires».

MTG punger ut 91 millioner euro for 35 prosent av aksjene i spilleselskapet, med en opsjonsavtale hvor de også kan sitte igjen med 51 prosent av aksjene og dermed også aksjemajoritet.

Aksjekjøpet verdsetter spillselskapet til godt over 2,3 milliarder kroner med dagens kurs.

Investerte i e-sport

Investeringen kommer etter at MTG i 2015 punget ut en milliard for en stor andel av Turtle Entertainment, og dermed også verdens største e-sport-organisasjon ESL og Dreamhack.

- Vi har vært involvert i spillmarkedet i en stund nå og har lett etter selskaper med god historikk på å utvikle egne merkevarer som har latt seg omsette til høy omsetningsvekst og en sunn lønnsomhet over tid, forteller MTG-sjefen Jørgen Madsen Lindemann i pressemeldingen.

Dette mener han de har funnet funnet i InnoGames.

Varsler flere investeringer

- Vi er fokusert på digitale vertikaler med global potensial og spill er virkelig en global industri. InnoGames er den rette partneren på grunn av deres etablerte posisjon i bransjen, raskt voksende brukerbase på mobil og en spennende horisont med nye utgivelser.

- Vi er nå til stede i tre komplimenterende vertikaler rundt digital historiefortelling på video, forteller han også varsler flere investeringer i spillsegmentet.

Svenske MTG eier i dag også TV3 og Viasat, i tillegg til P4 Radio.

Innogames har spesialisert seg på mobilspill med såkalte mikrotransaksjoner, hvor det i utgangspunktet er gratis å starte spillingen, men hvor du kan betale for fordeler i spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3