E-sport-giganten MTG satser ytterligere på spill

Punger ut over 800 millioner for andel i spillutvikler.

13. oktober 2016 11:06

(PressFire.no): Den svenske mediagiganten MTG kjøper seg nå inn i den tyske spillutvikleren InnoGames, som blant annet har stått bak mobilspillene «Tribal Wars» og «Forge of Empires».

MTG punger ut 91 millioner euro for 35 prosent av aksjene i spilleselskapet, med en opsjonsavtale hvor de også kan sitte igjen med 51 prosent av aksjene og dermed også aksjemajoritet.

Investerte i e-sport

Investeringen kommer etter at MTG i 2015 punget ut en milliard for en stor andel av Turtle Entertainment, og dermed også verdens største e-sport-organisasjon ESL og Dreamhack.

- Vi har vært involvert i spillmarkedet i en stund nå og har lett etter selskaper med god historikk på å utvikle egne merkevarer som har latt seg omsette til høy omsetningsvekst og en sunn lønnsomhet over tid, forteller MTG-sjefen Jørgen Madsen Lindemann i pressemeldingen.

Varsler flere investeringer

- Vi er fokusert på digitale vertikaler med global potensial og spill er virkelig en global industri. InnoGames er den rette partneren på grunn av deres etablerte posisjon i bransjen, raskt voksende brukerbase på mobil og en spennende horisont med nye utgivelser.

- Vi er nå til stede i tre komplimenterende vertikaler rundt digital historiefortelling på video, forteller han også varsler flere investeringer i spillsegmentet.

Svenske MTG eier i dag også TV3 og Viasat, i tillegg til P4 Radio.

Innogames har spesialisert seg på mobilspill med såkalte mikrotransaksjoner, hvor det i utgangspunktet er gratis å starte spillingen, men hvor du kan betale for fordeler i spillet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3