– Dytter de beste delene fra «Hitman»-serien inn i ett spill

En ny generasjon snikmorder. Intervju.

23. juni 2015 18:49

(PressFire.no): Dette var et av spillene vi visste kom til å bli annonsert under E3-spillmessa i Los Angeles. 

Danskene bak, IO Interactive, hadde lagt igjen mange nok hint på forhånd. Og avdukingen fikk vi i forrige uke, i løpet av den viktigste spillmessa.

Christian Elverdam, IO-spillsjefen, forteller PressFire at de har valgt å kombinere ulike deler fra «Hitman»-katalogen – for å kunne se fremover.

NB! Se hele intervjuet med Elverdam i videovinduet.

IO-folka begynte jobben med å stille
seg eksistensielle «Hitman»-spørsmål.
(Foto: PressFire.no).
Et «

Best of Hitman»?

– Hva er det best mulige «Hitman»-spillet vi kan lage, spurte vi oss selv.

– Vi var veldig inspirert av «Hitman: Blood Money», hvor du finner noen riktig så store sandkassebrett. Løftet er at det alltid vil være spenning mellom Hitman og hans mål. Det er opp til deg hva som skal skje der.

Blodig referanseramme

Han understreker at dette ikke dreier seg om en nyversjon eller reboot. Selv om de enkelt og greit har valgt å kalle spillet «Hitman».

Det er særlig tre spill fra arkivet Elverdam trekker fram – som en referanseramme: 

«Hitman: Blood Money» (2006), «Hitman 2: Silent Assassin» (2002) og det forrige, «Hitman «Absolution» (2012), med en nordmann bak roret.

– Skal vi ikke bare ta de beste delene fra «Absolution» og «Blood Money», sa vi, og prøve å flytte dette over til neste generasjon konsoller. Og det er et slikt «Hitman» vi har annonsert nå, sier dansken.

8. desember er resultatet klart. Spillet kommer da til PlayStation 4, Xbox One og pc.

IO Interactive-regissøren brukte anledningen under Square Enix-pressekonferansen på E3 til å understreke: nye oppdrag og kontrakter blir lagt til etter slipp – og blir gratis.

REPORTER: Mikael Lunde. FOTO/KLIPP: Fredrik Reed. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3