Husker du «DuckTales»?

Nå gjenskaper de spillklassikeren.

23. mars 2013 17:28

(PressFire.no): Woo-oo! «DuckTales» kommer tilbake i ny og forbedret form.

Capcom har annonsert at «DuckTales: Remastered» kommer til sommeren, og vist frem snutter av spillet til fans, inkludert en karaoke-trailer som du kan se nederst i saken. 

Nostalgi får nytt liv

Originalspillet «DuckTales» kom ut i 1990 på Nintendo Entertainment System (NES) og Gameboy, og ble med sine gjenkjennelige figurer, kule banedesign og heftige musikk en rask klassiker i 8-bit-eraen.

Som alltid med nostalgitripper gjelder det å trå varsomt - å balansere mellom å oppdatere spillet til at det blir relevant uten å miste magien.

- Vi legger ned våre hjerter og sjel i dette spillet, sier Capcoms produsent Rey Jimenez i følge Polygon.

- Det kommer til å spille akkurat slik du husker, lover han.

Selv Disneys originale stemmeskuespillere kommer til å låne bort deres stemmer til spillet. Originalsangene kommer til å bli omskapt for den nye digitale alderen. Spillfigurene blir tradisjonelt håndtegnet i 2D, mens resten av omgivelsene blir 3D-grafikk.

- Enklere og mer tilgjengelig

«DuckTales» kunne til tider være særdeles vanskelig. Et typisk eventyr for 8-bits-generasjonen, som huskes både med fryd og frykt. 

Spillet skal fornyes til å også ta moderne spillere i betraktning, slik at de kan unngå de mest frustrerende prøvelsene.

- Spillerne er annerledes i dag. Vi måtte gjøre spillet enklere og mer tilgjengelig, sier Jimenez.

Men håpet er ikke ute for de som liker å bite seg litt i tunga. For den genuine nostalgitrippen kan man få ved å tukle litt med innstillingene.

- Det blir mulig å slå av disse mulighetene i menyene, forklarer produsenten videre.

Evig pengejag

Spillet er originalt basert på tv-serien med samme navn. Da denne serien gikk på tv hjemme i Norge, gikk den under navnet «Ole, Dole og Doffen på eventyr».

Serien handlet om de tre nevøene og deres styrtrike onkel Skrue McDuck som leter verden rundt etter gjemte skatter og rikdommer.

Spillet, som serien, handler nettopp om Skrues evige tørst for å fylle pengebingen, og alle problemene det steller i stand.

Pengebingen blir å finnes som en ny bane i spillet. Her skal du kunne svømme rundt i pengene med Skrue, og pengenivået i bingen vil være relativ til hvor mye penger du har samlet i løpet av spillet.

Naturligvis finnes det klassiske Andeby-skurker som Magica fra Tryll, B-gjengen og Gulbrand Gråstein som helst vil ta det Onkel Skrue helst vil ha. 

Baner vei for nye fornyelser

Det er mulig at «DuckTales» bare er begynnelsen.

- For en NES-remake er det utrolig hvor viet de er til dette, kommenterer Jimenez om utviklerne.

I en snakk med Polygon avsløret han at all jobben Capcom har gjort med Disney for å få muligheten til å gjenskape «DuckTales» legger grunnlaget for at også flere spill kan gjennomgå samme behandling i fremtiden. 

- Purt hypotetisk tror jeg «Chip N' Dale» ville vært det neste logiske spillet, kommenterer Jimenez.

For å gjøre gjenopplivelsen mulig har Capcom inngått et samarbeid med utviklerne i Wayforward Studios.

Spillet skal bli tilgjengelig via PlayStation Network, Xbox Live Arcade og Wii U eShop i sommer, og vil koste rundt 75 kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3