- DualShock blir historie

PlayStation 4 får biometriske kontroller, i følge rykte.

19. januar 2013 15:18

(PressFire.no) DualShock-kontrollene som har fulgt PlayStation siden 1997 blir historie, melder Computer and Videogames.

Ifølge spillnettsiden har de vært i kontakt med spillutviklere som nå skaper spill for neste konsollgenerasjon. 

Det skal være opptil flere revisjoner på kontrollene, men de skal ikke ligne den tradisjonelle DualShock-kontrollen som vi har blitt kjente med opp igjennom årene.

Måler stressnivået

Disse biometriske funksjonene skal visstnok kunne lese av både puls og kroppstemperatur. 

I følge Eurogamer, som også har hørt disse ryktene, leker «Half-Life» og «Portal»-studioet Valve seg med teknologien, og eksperimenterer med å skape nye spillopplevelser.  

I en patentsøknad fra 2011 for en ny, biometrisk PlayStation-kontroll, nevnte Sony noen mulige bruksområder:

Våpen som forandres ettersom hvor stresset du er, bakgrunnsmusikk for skiftes ut ettersom hvor mye du svetter - og helse som forsvinner fortere jo høyere puls du har. 

Tapte i retten

Den nye enheten høres noe lik ut PlayStation Vita, som ble lansert i fjor. Den håndholdte kontrollen er utstyrt med trykkfølsom skjerm og en styreplate på baksiden.  

Det er forventet at den håndholdte maskinen skal kunne fungere sammen med den kommende konsollen, som er ryktene sier vil bli avslørt i løpet av våren.

Om de gamle Playstation-kontrollene med DualShock blir kompitabel med PlayStation 4 er heller ikke avklart.

Sony har ikke hatt en problemfri reise med DualShock-teknologien. Det er et annet selskap, Immersion, som sitter på rettighetene.

Etter en åreslang rettstvist der Sony sto på den tapende siden, inngikk Sony CE. og Immersion et samarbeid for å kunne fortsette å selge vibrerende kontroller til massene. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3