Du må ha Steam for å spille «Football Manager 2012»

Fansen reagerte umiddelbart med sinne.

27. september 2011 21:38

Tusener av «Football Manager»-fans har klikket i vinkel etter en kontroversiell avgjørelse fra Sega.

For å få bukt med den ekstensive piratkopieringen av spillene, har utgiveren nemlig bestemt at en er nødt til å gå gjennom den digitale spillbutikken og spillsamfunnet Steam for å spille «Football Manager 2012».

Det vil si at selv om du kjøper en fysisk kopi av spillet, må du laste ned Steam-klienten, opprette en bruker og aktivere spillet online.

NB! Les også om vår sniktitt av «FM 2012».

Tusenvis av kommentarer

spillets offisielle forum, der Sega har skrevet om aktiveringen, har den aktuelle tråden i skrivende stund 3809 kommentarer. Mange av brukerne sier de vil boikotte spillet.

Bakgrunnen for dette er at Sega vil bekjempe piratvirsomheten som har rammet spillserien.

- Hvis en fjerdedel av de som vanligvis piratkopierer spillet går over til å kjøpe «Football Manager 2012», vil salget på verdensbasis mer enn dobles. Det ville gi oss større budsjetter for utvikling og flere fordeler for dere som faktisk kjøper spillet, skriver Sega.

- Ikke et stort problem

Videre skriver Sega at de håper fans av spillet vil føle at en engangs-aktivering er verdt det, for å prøve å forhindre at andre stjeler og spiller gratis det spillet som andre har betalt for, uten å straffes for det.

Ifølge Sega vil Steam også bidra med gratis autooppdateringer og andre fordeler uten noe ekstra styr eller utgifter.

- Vi håper dere forstår og støtter avgjørelsen. Det er på ingen måte noe vi tar lett på, selv om jeg håper at for de aller fleste av dere, så er ikke problemet i nærheten av så stort som vi behandler det som.

«FM 2012» lanseres den 21. oktober.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3